Zomrel herec Bernard Hill z Titanicu a Pána prsteňov

Bernard HillVo veku 79 rokov zomrel v nedeľu 5. mája 2024 britský herec Bernard Hill. Počas svojej kariéry sa preslávil predovšetkým svojimi vedľajšími úlohami, menovite úlohou kapitána oscarovej snímky Titanic a rovnako zažiaril aj v dvoch dieloch oceňovanej trilógie Pán prsteňov. O tejto smutnej správe informoval verejnosť server BBC News s odvolaním sa na hercovu agentku. Jeho rodina sa k tomu zatiaľ oficiálne nevyjadrila a nie sú známe ani žiadne detaily o jeho skone.

Samotný herec sa narodil 17. decembra 1944 v anglickom Manchestri. Tam vyštudoval aj dramatickú školu, no chvíľu mu trvalo, kým sa poriadne etabloval na scéne. Vo filme či v televízii sa začal objavovať už začiatkom sedemdesiatych rokov. Zahral si napríklad v epizódnej roli známeho seriálu Ja, Claudius a objavil sa aj vo dráme Gándhi (1982). Vidieť ste ho mohli i v hviezdnej obsadenom historickom filme Bounty (1984) či v komédii Shirley Valentinová (1989). Do výraznejšieho povedomia divákov sa však dostal až deväťdesiatych rokoch, kde si najprv zahral v Lovcoch levov (1996), aby o rok na to zažiaril v dráme Jamesa Camerona Titanic (1997) ocenenej jedenástimi Oscarmi.

Na začiatku milénia stvárnil aj ďalšiu divákmi obľúbenú postavu, kráľa Rohanu vo filmoch Pán prsteňov: Dve veže (2002) a Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003). Ďalej si zahral v horore Gothica (2003), romantickej komédii Wimbledon: Zápas o lásku (2004), v historickom thrilleri Valkýra (2008) alebo dráme Kid (2010). Počas svojho života bol dvakrát nominovaný na BAFTA Awards za minisériu Boys from the Blackstuff (1982) a televízny film A Very Social Secretary (2005). Jeho manželkou bola až do jeho smrti americká herečka Marianna Hill, s ktorou mal syna Gabriela. Samotný Hill bol inak dlhoročným zanieteným fanúšikom futbalového klubu Manchester United.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.