Zomrel legendárny herec z Rockyho, Carl Weathers

Carl WeathersVo štvrtok 1. februára 2024 opustila filmový svet ďaľšia známa herecká osobnosť. Carl Weathers, ktorého diváci mohli poznať aj z legendárnej série Rocky, zomrel vo veku 76 rokov vo svojom dome v Los Angeles. Jeho rodina potvrdila, že s týmto svetom rozlúčil pokojne behom spánku a v spoločnom vyhlásení zároveň uviedla, že bol výnimočným človekom, ktorý žil výnimočný život.

Carl Weather sa narodil 14. januára 1948 v americkom meste New Orleans. Svoju kariéru však nezačal ako herec, nakoľko sa spočiatku venoval rôznym športom, no predovšetkým americkému futbalu. V ňom však nedosiahol výraznejšie úspechy a ešte v priebehu športovej kariéry začal pomaly presedlávať na herectvo. Prvýkrát sa objavil v snímke Magnum Force (1973), no väčšiu úlohu si zahral až vo filme Bucktown, mesto zločinu (1975). Už o rok na to však zahviezdil v oscarovom Rockym (1976) po boku Sylvestera Stallona pričom rolu si následne zopakoval aj v troch ďalších pokračovaniach (Rocky 2, Rocky III a Rocky IV).

Mimo nej ste ho však mohli postrehnúť aj v sci-fi dráme Stevena Spielberga Blízke stretnutie tretieho druhu (1977), vojnovom filme Oddiel 10 z Navarone (1978) no hlavne v kultovom akčnom sci-fi Predátor (1987). Zahral si aj v komédiách Rivali (1996), Malý Nicky - Satan Junior (2000) či Bacha na balóny (2007). Jeho posledná filmová rola sa spája sa dabingom, konkrétne s animovanou snímkou Toy Story 4, tam však jeho herecká kariéra nekončila. V posledných rokoch sa totiž objavil vo viacerých seriáloch ako Polícia Chicago, alebo Chicago Fire, no predovšetkým v úspešnom seriálovom Mandaloriánovi z prostredia Hviezdnych vojen. Ten mu dokonca vyniesol i nomináciu na prestížne ocenenie Emmy.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.