Zomrel herec Tom Sizemore

Tom SizemoreVo veku 61 rokov zomrel v Los Angeles v piatok 3. marca 2023 známy americký herec Tom Sizemore. Ešte 18. februára tohto roku pritom upadol do kómy v dôsledku mozgovej aneuryzmy a lekári vopred avizovali, že možnosť zotavenia nie je veľmi reálna. Samotný herec sa objavil vo viacerých oceňovaných filmoch a pripísal si na konto aj nomináciu na Zlatý Globus.

Narodil sa 29. novembra 1961 v Detroite, no kvôli lepšej šanci na rozvíjanie svojej hereckej kariéry sa presťahoval do New Yorku. K prvým úlohám sa dostal až koncom osemdesiatych rokov, konkrétne v roku 1989. Už vtedy ste ho však mohlo zahliadnuť v menšej úlohe slávnej drámy Olivera Stona Narodený 4. júla či snímke Kriminál so Sylvesterom Stallonem. Následne si zahral aj v Modrej oceli (1990) alebo Bode zlomu (1991) a už zanedlho na to sa dočkal nominácie na Saturn Award za najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe vďaka fantasy komédii Zo srdca a z duše (1993).

Z ďalších známych filmov, kde sa objavil spomeňme Wyatt Earp, Takí normálni zabijaci (1994), Neľútostný súboj, Zvláštne dni (1995), Verejný nepriateľ, Zachráňte vojaka Ryana (1998), Čierny jastrab zostrelený, Pearl Harbor (2001) či Pavučina snov (2003). V novom miléniu sa už veľmi nedostával k veľkým produkciám a nemalú zásluhu na tom mali i jeho neustále problémy so zákonom. Behom svojho života bol totiž viackrát zatknutý z prechovávania drog či šoférovania pod vplyvom omamných látok a aby toho nebolo málo, neskôr ho obvinili aj z domáceho násilia. Objavoval sa však aspoň v známych seriáloch ako Hawaii 5.0, Zákon a poriadok: Špeciálna jednotka, Lucifer, či Mestečko Twin Peaks. Jeho najväčším kariérnym úspechom bola každopádne už spomínaná nominácia na Zlatý Glóbus z roku 2000, ktorú získal za televíznu drámu Ochrana svedkov.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.