Zomrela Mylène Demongeot známa z Troch mušketierov

Mylène DemongeotFrancúzska herečka ukrajinského pôvodu Mylène Demongeot zomrela vo švrtok 2. decembra 2022 vo veku 87 rokov. Divákom bola známa z mnohých známych filmov, ktoré nakrútila v priebehu takmer siedmich dekád. O jej úmrtí informoval jej dlhoročný priateľ Henry-Jean Servat, ktorý uviedol, že naposledy vydýchla v jednej z parížskych nemocníc po dlhej chorobe.

Mylène Demongeot, ktorá sa narodila 29. septembra 1935, bola vďaka svojmu vzhľadu nezriedka prirovnávaná k slávnej Brigitte Bardot. Ešte pred začiatkom svojej hereckej kariéry sa však venovala hre na piano, navštevovala kurzy dramatického umenia a krátko si vyskúšala aj dráhu modelky. Vo filme sa prvýkrát objavila v roku 1953, no do výrazného povedomia verejnosti sa dostala až o štyri roky neskôr vďaka historickej dráme Čarodejky zo Salemu (1957). Tá jej vyniesla nomináciu na BAFTA Awards za najlepšieho nováčika a i vďaka tomu mohla jej hviezda už čoskoro zažiariť naplno.

Najvýznamnejšie filmy svojej kariéry si pripísala na svoje konto už behom šesťdesiatych rokov.Divákom bude asi najznámejšia ako Milady de Winter z Troch mušketierov, ktorý boli vydaní v dvoch častiach behom jedného roku - Kráľovnine prívesky a Pomsta Milady de Winter (1961). Okrem toho si zahrala aj postavu Hélène v trilógii Fantomas (1964, 1965 a 1967). No hoci ju preslávili komédie, nevyhýbala sa ani iným žánrom, čím sa snažila brániť tradičnému škatuľkovaniu. Ďalej môžeme spomenúť aj krimi thriller Vojna policajtov (2004), komediálnu trilógiu Kemping (2006, 2010, 2016) pričom naposledy sa objavila na filmovom plátne tento rok, kedy si zahrala po boku Gérarda Depardieua v komediálnom hite Domov dôchodcov.

Za zmienku stojí aj to, že bola dvakrát nominovaná na Cézara za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe. V minulosti sa angažovala i v ochrane zvierat a životného prostredia a roku 2017 jej bol udelený Rád čestnej légie. Bola dvakrát vydatá, prvýkrát za Henriho Costu a druhýkrát za režiséra Marka Simenona. Ten však zomrel ešte v roku 1999.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.