Zomrel herec Ray Liotta

Ray LiottaZnámy americký herec Ray Liotta, ktorý sa v minulosti objavil vo viacerých legendárnych snímkach, nečakane zomrel 26. mája 2022 vo veku 67 rokov. V čase úmrtia sa nachádzal v Dominikánskej republike, kde nakrúcal snímku Dangerous Waters. Presné detaily zatiaľ nie sú známe, vie sa len to, že z toho sveta odišiel v spánku. Známe nie je ani to, aký dopad to bude mať na spomínaný film.

Ray Liotta sa narodil 18. decembra 1954 v americkom New Jersey, kde bol opustený v miestnom sirotinci. Vo veku šiestich mesiacov ho adoptovala úradníčka Mary a majiteľ obchodu s autodielmi Alfred Liotta. Po absolvovaní vysokej školy sa presťahoval do New Yorku, kde sa zamestnal ako barman, no už po šiestich mesiacoch sa mu podarilo zaznamenať prvú rolu v soap opere Another World. Filmový debut si odbil v roku 1983 drámou The Lonely Lady. Už o tri roky neskôr však zažiaril v prvej väčšej roli a za Divoký víkend bol dokonca nominovaný na Zlatý Glóbus. Tento film mu v podstate naštartoval kariéru.

Počnúc týmto úspechom sa začal čoraz častejšie objavovať vo väčších produkciách. Dominick a Eugene (1988) a Pole snov s Kevinom Costnerom (1989) však boli len predohrou pred jeho zrejme životnou úlohou. Tá prišla v roku 1990 v Scorseseho legendárnom opuse Mafiáni a ešte viac zviditeľnila jeho meno. Herec sa ďalej objavil v snímkach ako Krajina policajtov (1997), Phoenix (1998), Kokaín, Hannibal (oba 2001), Identita, Narkotiká (oba 2003), Za borovicovým hájom (2012), či Manželská história (2019). Uznanie mu prinieslo aj jeho stvárnenie Franka Sinatru v televíznom filme Rat Pack (1998). Ray Liotta síce nikdy nepatril k najväčším hviezdam Hollywoodu, no i tak za sebou zanechal výraznú stopu. Bol raz ženatý s Manželkou Michelle Grace (1997-2004), s ktorou mal i jednu dcéru a v čase úmrtia bol zasnúbený s podcasterkou Jacy Nittolo.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.