Zomrel známy komik Louie Anderson, trojnásobný víťaz Emmy Awards

Louie AndersonNa následky choroby zomrel v piatok 21. januára 2022 obľúbený komik Louie Anderson. Len pár dní predtým bola verejnosť informovaná o jeho hospitalizácii v nemocnici v Las Vegas kvôli komplikáciám s rakovinou krvi. Tej však nakoniec podľahol vo veku 68 rokov, o čom informoval aj portál Rolling Stone.

Louie Anderson sa narodil v Minnesote 24. marca 1953. Televízny debut si na svoje konto pripísal až v roku 1984 a vtedy debutoval i na filmovom plátne, i keď jeho rola v snímke Plášť a dýka bola minimálneho rozsahu. Bezprostredne sa na to sa mal objaviť po boku Bronsona Pinchota v televíznom seriáli Perfektní príbuzní, producenti ho však nahradili Markom Linnom-Bakerom. Výraznejšie tak na seba upozornil až komédiou Cesta do Ameriky, kde si zahral po boku Eddieho Murphyho. Jeho kariéra však časom nabrala spád a v deväťdesiatych rokoch sa začal výrazne presadzovať ako komik.

V menších rolách sa inak objavil aj vo viacerých známych seriáloch ako Nemocnica Chicago Hope, Ally McBealová, či Scrubs. Jeho najväčšími seriálovými úspechmi však bol jednoznačne animovaný Život s Luiem, ktorý bol inšpirovaný jeho vlastným detstvom a dráma s komediálnymi prvkami Baskets. Bol trojnásobným držiteľom Emmy Awards, dvakrát za spomínaný Život s Luiem a raz za druhý menovaný seriál. Jeho kariéra trvala viac ako 30 rokov a postupne sa stal jedným z najobľúbenejších komikov v Amerike. Známy kanál Comedy Central ho dokonca zaradil medzi 100 najlepších stand up komikov všetkých čias.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.