Zomrel známy herec a dabér Jiří Plachý

Jiri PlachyEšte vo štvrtok 20. januára 2022 zomrel herec Jiří Plachý mladší. V čase úmrtia mal 75 rokov, pričom o tejto smutnej udalosti informovalo pražské Divadlo na Vinohradoch, kde pôsobil viac ako 50 rokov. Počas svojej kariéry hral nielen vo filmoch, ale aj v televíznych seriáloch a inscenáciách a pôsobil i ako dabér.

Jiří Plachý mladší sa narodil 23. septembra 1946 ako syn významného herca Jiřího Plachého, ktorý zomrel len len o niekoľko rokov potom. Nakoľko vyrastal v umeleckom prostredí, od detstva si vytváral vzťah k herectvu a na divadelných doskách začal pôsobiť ešte počas štúdia na DAMU. Od roku 1970 sa začal angažovať v spomínanom Divadle vo Vinohradoch, ktoré sa stalo jeho druhým domovom. Z filmov kde sa objavil spomeňme Všichni dobří rodáci, Vlak do stanice Nebe, Příliš hlučná samota, alebo Obsluhoval som anglického kráľa. Ďaleko výraznejšie sa však presadil v televízii, či už v televíznych snímkach, alebo seriáloch (Hříšní lidé města pražského, Tridsať prípadov majora Zemana...) Najviac fanúšikov si každopádne získal ako dabingový herec s nezabudnuteľným hlasovým prejavom - pravidelne daboval napríklad Jackieho Chana ci Jeana Rena. Taktiež komentoval aj dokumenty, či audioknihy.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.