Zomrela obľúbená komediálna herečka Betty White

betty whiteZnáma televízna ikona, speváčka, či komička Betty White zomrela 31. decembra 2021 vo veku 99 rokov. Iba niekoľko týždňov je pritom chýbalo, aby oslávila okrúhlu stovku. Podľa dostupných zdrojov odišla z tohto sveta prirodzenou smrťou vo svojom dome Brentwoode, v blízkosti Los Angeles.

Betty White sa narodila 17. januára 1922 v Illinois a jej televízna kariéra sa začala odvíjať v roku 1939. Ešte pred druhou svetovou vojnou stihla pôsobiť v televíznej stanici, divadle, či rádiu a obrazovky sa však naplno vrátila až v roku 1949. Jej najznámejším projektom je seriálový, no v našich končinách nie až tak známy hit The Golden Girls. Z filmov možno spomenúť snímky ako Povodeň (1998), Druhá šanca (1999), Návrh (2009), alebo Toy Story 4, ďaleko viac sa však angažovala na seriálovej scéne. Zahrala si v hitoch ako Ally McBealová, Tie roky sedemdesiate..., Bostonské zločiny, Taká obyčajná rodinka, Volajú ma Earl, či Kosti, účinkovala i v legendárnych Simsponovcoch.

Okrem toho je však i držiteľkou Guinessovej knihy svetových rekordov za najdlhšiu kariéru ženskej televíznej komičky, ktorá jej bola udelená v roku 2018. Účinkovala vo viacerých reláciách, vrátane jej vlastnej The Betty White Show a počas svojej kariéry získala nespočetné množstvo ocenení. Osemkrát zažiarila na Emmy Awards (aj za uvádzanie televíznej súťaže), trikrát na Screen Actors Guild Awards a patrí jej dokonca aj prestížna Grammy Award. Jej meno nájdete i na hollywoodskom Chodníku slávy, čo len podtrhuje fakt, že patrila ku skutočným ikonám.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.