Zomrel herec James Michael Tyler z legendárneho seriálu Priatelia

James Michael TylerVo veku 59 rokov zomrel 24. októbra herec James Michael Tyler, ktorého môžu fanúšikovia poznať hlavne z mimoriadne obľúbeného seriálu Priatelia. V ňom síce nepatril medzi hlavné postavy, ale pravidelne sa objavoval vo všetkých jeho seriách a i médiá ho niekedy nazývali „siedmym priateľom“. Hercovi ešte pred troma rokmi diagnostikovali rakovinu prostaty, čo však verejnosti oznámil až pred niekoľkými mesiacmi. Tejto chorobe i podľahol, pričom jeho manažér sa vyjadril, že odišiel pokojne v nedeľu ráno vo svojom dome v Los Angeles.

James Michael Tyler nepatril k veľkým hviezdam filmovej scény a pravidelne sa neobjavoval ani na veľkom plátne, ani na seriálovej scéne. Na to, aby sa dostal do výraznejšieho povedomia divákov mu však stačila jedna jediná rola. Jeho manažér kaviarne Central Perk menom Gunther sa totiž veľmi rýchlo zaradil medzi najobľúbenejšie postavy tohto fenoménu a celkovo sa objavil až v 150 častiach. Čo je číslo, ktorému sa z vedľajších charakterov nepriblížil naozaj nikto. Malé úlohy si zahral aj v známych seriáloch ako Sabrina - mladá čarodejnica, Scrubs, či Epizódy, kde dokonca stvárnil samého seba po boku predstaviteľa Joeyho Matthewa Le Blanca.

V tomto roku sa mal priamo objaviť v dlho očakávanej špeciálnej epizóde seriálu s názvom Priatelia: Zase spolu, čo mu však nedovolil jeho zdravotný stav. Divákov tak pozdravil aspoň prostredníctvom videohovoru na Zoome, pričom sám to zdôvodnil slovami, že nechcel svojou diagnózou upriamovať pozornosť na jeho osobu. Napriek pokročilému štádiu choroby, ktorá mu neskôr znemožňovala chodiť, sa stihol objaviť ešte v dvoch krátkych filmoch – The Gesture and the Word a Processing a svojou upravenou nahrávkou básne If You Knew od Stephena Kalinicha sa podieľal na informačnej kampani nadácie pre liečbu rakoviny prostaty. Zanechal po sebe svoju druhú manželku Jennifer Carno a zármutok nad jeho úmrtím už vyjadrili aj jeho bývalí hereckí kolegovia z populárneho sitcomu.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.