Zomrel herec Michael Kenneth Williams

Michael K WilliamsV pondelok 6. septembra 2021 zomrel vo veku 54 rokov charizmatický americký herec Michael Kenneth Williams, disponujúci nezameniteľnou jazvou na tvári. V nočných hodinách ho našli mŕtveho v jeho newyorskom byte v Brooklyne, pričom miestna polícia vyšetruje túto tragickú udalosť ako možné predávkovanie drogami. Jeho mediálna hovorkyňa Marianna Shafran požiadala prostredníctvom médií, aby bolo jeho rodine dopriate súkromie v čase smútku.

Michael Kenneth Williams sa narodil v New Yorku v 1966 a hoci nikdy nepatril k hviezdam prvej svietivosti, jeho herecká kariéra bola vcelku bohatá. Naštartoval ju v roku 1996 filmom MugShot a od začiatku sa objavoval v známych seriáloch ako Zákon a poriadok, či Sopranovci. Skutočný prelom však u neho nastal až v roku 2002 a to vďaka ďalšiemu seriálu The Wire - Špína Baltimoru. Postava Omara Littla, ktorú celkovo stvárňoval až 41 epizód, ho pomohla výrazne etablovať nielen na televíznej scéne. Objavil sa napríklad i vo filmoch ako Zbohom, baby, Neuveriteľný Hulk, Cesta, či 12 rokov otrokom, oceneným Oscarom za najlepší film roku. Ďalšiu významnú rolu si pripísal na svoje konto vďaka seriálu Boardwalk Empire, kde patril k hlavnému hereckému obsadeniu. Dočkal sa viacerých ocenení za svoju prácu a len behom rokov 2015 až 2021 bol päťkrát nominovaný na Emmy Awards. Naposledy za seriál Lovecraft Country, pričom jeho poslednou snímkou je aktuálne krimi thriller Body Brokers s Frankom Grillom a Melissou Leo. Posmrtne by sa však mal objaviť ešte v dvoch ďalších filmových projektoch, konkrétne Surrounded a 892, a dokonca aj vo videohre Battlefield 2042.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.