Zomrel režisér Nothing Hillu Roger Michell

Roger MichellV stredu 22. septembra 2021 zomrel vo veku 65 rokov známy britský režisér Roger Michell. O tejto smutnej udalosti informovala o deň neskôr jeho najbližšia rodina prostredníctvom agentúry Press Association, žiadne detaily však neuviedla. Fanúšikovia ho môžu poznať najmä vďaka mimoriadne úspešnej romantickej komédii Nothing Hill s Hughom Grantom a Juliou Roberts.

Roger Michell sa narodil 5. júna 1956 v Pretórii v Juhoafrickej republike. V roku 1977 vyštudoval univerzitu v Cambridge a ihneď po tom začal pracovať ako asistent réžier v Royal Court Theatre. Z divadla sa postupne presunul k televízii, kde pracoval na štvordielnom seriáli The Buddha of Suburbia s neskoršou hviezdou seriálu Nezvestní (Naveen Andrews) Výraznejšie na seba upozornil už až svojim prvým samostatným filmom, dobovou drámou Persuasion z roku 1995 nakrútenou na motívy románu Jane Austen. Snímka sa dočkala pozitívneho prijatia a neskôr zažiarila i na British Academy Television Awards, čo pomohlo aj kariéra samotného Michella. Jej vrchol prišiel už v roku 1999 vďaka spomínanej komédii Nothing Hill, kde sa o scenár postaral legendárny Richard Curtis. Za zmienku však stoja i filmy Nezničiteľná láska s Danielom Craigom, Venuša s Peterom O'Toolom, či Krásne vstávanie s Rachel McAdams. Naposledy režíroval životopisnú drámu The Duke s Helen Mirren. Celkovo platí, že v jeho filmografii prevažovali romantické záležitosti, respektíve komédie. Pred svojou smrťou ešte pracoval na dokumente o britskej kráľovnej Alžbete II.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.