Svet opustila ďalšia herecká legenda Christopher Plummer

Christopher PlummerChristopher Plummer patril medzi hercov, ktorí sa výraznou mierou zapísali do sveta kinematografie. Definitívne skonal 5. februára 2021 vo svojej rezidencii v Connecticute, pričom do poslednej chvíle mu boli oporou jeho najbližší, vrátane manželky a taktiež herečky Elaine Taylor. Dožil sa úctyhodného veku 91 rokov.

Herecká kariéra tejto kanadskej legendy bola mimoriadne bohatá. Prvým výraznejším úspechom jeho takmer sedemdesiatročnej kariéry bola muzikálová klasika Za zvukov hudby z roku 1965 a to bol iba začiatok. Za všetky stačí spomenúť snímky ako Waterloo, Muž, ktorý chcel byť kráľom, Malcolm X, Vlk, 12 opíc, Muž, ktorý vedel priveľa, Čistá duša, či Muži, čo nenávidia ženy. V roku 2019 zažiaril vo vydarenej krimi komédii Na nože od režiséra Riana Johnsona a posmrtne by sa mal ešte objaviť medzi obsadením animovaného filmu Heroes of the Golden Masks. Za jeho zásluhy mu bolo udelených viacero významných ocenení, a to vrátane prestížneho Oscara, ktorého získal ako najstarší herec v histórii. Vo veku 82 rokov sa konečne dočkal vďaka snímke Začiatočníci, pričom jeho prvá nominácia prišla taktiež neskoro - iba dva roky predtým za film Posledná nedeľa, kde stvárnil známeho spisovateľa Leva Nikolajeviča Tolstého. Pripísal si ešte jeden oscarový primát - stal sa i najstarším nominovaným hercom na túto cenu a to zásluhou drámy Ridleyho Scotta Všetky prachy sveta, kde pritom iba nahradil pôvodne obsadeného Kevina Spaceyho. Filmovému svetu bude skrátka chýbať.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.