O pripravovanom filme Kandidát

Contonental film logo resizeProdukcia Azyl a Continental film pripravujú celovečerný projekt Kandidát, štylizovaný cynický triler s prvkami čiernej komédie na motívy knihy Kandidát - Denníky z odpočúvania od Maroša Hečka a Michala Havrana, ktorý vyšiel vo vydavateľstve Inaque v apríli 2012. Dej je situovaný na Slovensko, kde prebieha kampaň na prezidenta republiky. Film bude mať premiéru 10. októbra 2013.

Adam Lambert, reklamný mág a bonviván je prinútený silnou finančno-politickou skupinou urobiť kampaň na nezávislého AL resizekandidáta z ľudu Petra Potôňa. Jeho nervy sú však po zvláštnom rozchode s manželkou, ktorý si Lambert nechce stále priznať, v dezolátnom stave a na stretnutí šéfov agentúr v reklamnom klube sa staví o celý svoj majetok, že z neznámeho Petra Potôňa urobí prezidenta. Čo je ochotný pre túto stávku urobiť, je hlavnou príbehovou líniou filmu.

 

Tvorcovia:

Režisér: Jonáš Karásek
Námet: adaptácia podľa románu Maroša Hečko (spisovateľ a hudobník) a Michala Havrana
Scenár: Maroš Hečko, Michal Havran a Peter Balko
Kamera: Tomáš Juríček - filmový a televízny kameraman (spolupráca s Agneskou Holland a Jurajom Jakubiskom)

 

Herci:

Adam Lambert - Marek Majeský (televízny a divadelný herec, známy zo seriálu Ordinácia v ružovej záhrade a Panelák a z veľkovýpravného filmu Juraja Jakubiska Bátory)

 

Blonďáčik - Michal Kubovčík (divadelný herec - Radošínske naivné divadlo - je rozprávačom filmu, narátor, ktorý výrazne posúva dej, jeho hlas je už zakonponovaný aj v teasri, hral hlavnú úlohu v cykle Nesmrteľní a v seriáli Ordinácia v ružovej záhrade, Mesto tieňov a Panelák. Hosťuje aj v niekoľkých projektoch SND)

 

Jazva - Michal Dlouhý - známy český divadelný a filmový herec

 

Generál - Pavel Nový - známy český divadelný a filmový herec

 

Alena - Monika Hilmerová

 

Riaditeľ kancelárie predsedu vlády - Roman Luknár (divadelný a televízny herec. V súčasnosti hral ruského oligarchu s Bruceom Willisom v Smrtonostnej pasci 5)

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.