Na Filmový chodník slávy pribudne dlaždica Emílie Vášáryovej

MFFlogo resizeBratislavský filmový festival včera (14.11.) ocenil výnimočnú umelkyňu a jednu z najvýraznejších osobností slovenského herectva Emília Vášáryovú.

Tohtoročnou laureátkou ocenenia za dlhoročnú umeleckú tvorbu a držiteľkou pamätnej dlaždice na Filmovom chodníku slávy je uznávaná herečka a prvá dáma slovenskej filmovej a divadelnej scény - Emília Vášáryová. Štrnásteho novembra, počas slávnostného večera osobne uviedla jeden z najznámejších slovenských filmov Medená veža (1970) režiséra Martina Hollého.

Vasaryova resizeMedzinárodný filmový festival Bratislava v spolupráci s Hlavným mestom SR Bratislava v roku 2009 založili tradíciu vzdávania úcty za dlhoročnú umeleckú tvorbu významným slovenským filmovým a divadelným umelcom, tvorcom a profesionálom. K pamätným dlaždiciam na Filmovom chodníku slávy pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava v Bratislave pribudne popri Ladislavovi Chudíkovi, Márii Kráľovičovej, Jozefovi Adamovičovi, Štefanovi Kvietikovi, Eve Krížikovej a Ivanovi Palúchovi aj meno Emílie Vášáryovej.

Slávnostné odhalene pamätnej dlaždice na Filmovom chodníku slávy prebehne v júni budúceho roku, počas otvorenia 41. ročníka multižánrového mestského letného festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2016.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.