Film Hviezda na MFF Bratislava

IFF Bratislava logo resizeV rámci Medzinárodného filmového festivalu Bratislava (14.11. o 16,00) sa bude premietať v kine Mladosť dokumentárny film Hviezda režiséra Andreja Kolenčíka. Po účasti na prestížnych medzinárodných festivaloch ako Palm Springs International Short Fest, Docufest Atlanta, či poľský Tofifest, sa Hviezda opäť predstaví aj slovenskému divákovi.

Po Bratislavskom festivale bude film ďalej uvedený aj medzi finalistami Grand OFF World Independent Film Awards vo Varšave a vo výbere dokumentov na najväčšom Estónskom Black Night Film Festivale v Talline. Film bol zatiaľ ocenený na Holandskom festivale LIsFE, kde získal čestné uznanie poroty a na slovenskom festivale Zlatý žobrák, kde získal hlavnú cenu pre mladých tvorcov.

 

Dokumentárny film Hviezda rozpráva príbeh Jána Slováka, 55-ročného zvárača z Doprastavu, ktorý prepadol hereckej vášni. Jeho túžba sa začala  napĺňať, keď získal hlavnú rolu v divadelnej adaptácii najhoršieho filmu všetkých čias, Plan 9 From Outer Space od Eda Wooda Jr. Dosky, ktoré znamenajú svet sa stali jeho osudom.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.