MFF Bratislava uvedie víťazný film z Benátok

IFF Bratislava logo resizeMedzinárodný filmový festival Bratislava uvedie najnovšiu snímku juhokórejského režiséra Kim Ki-duka Pieta, víťazný film z  prestížneho Medzinárodného filmového festivalu v Benátkach. 14. ročník MFF Bratislava sa uskutoční v  termíne od 9. do 15. novembra a následne sa presunie do Banskej Bystrice kde bude do 17. novembra pokračovať  Festivalovými dňami.

Medzinárodný filmový festival Bratislava každoročne prináša počas 9 dní vysokú programovú kvalitu a premieta najlepšie filmy z celého sveta. V tomto roku budú môcť návštevníci festivalu zhliadnuť len nedávno v  Benátkach Zlatým levom ocenený film Pieta. Festivalové publikum už dobre pozná oceňovaného kórejského tvorcu filmov Samaritánka, Golfová palica, či Jar, leto, jeseň, zima...a jar, ktorý sa preslávil svojím sugestívnym a často brutálnym štýlom. Po minuloročnom Kim Ki-duk Pieta resizežalospeve Arirang prichádza Kim Ki-duk  s  drsnou, symbolickou drámou, ktorá v Benátkach vzbudila protichodné reakcie. Pieta rozpráva príbeh nemilosrdného zabijaka, vymáhača dlhov, ktorý každého kto nemôže zaplatiť donúti, aby sa sám zmrzačil. Do života mu náhle vstúpi tajomná žena, ktorá tvrdí, že je jeho matka a vyvolá v ňom doteraz netušené pocity. Pieta je  Kim Ki-dukov už osemnásty film v poradí, ktorý zobrazuje šokujúcim spôsobom krutosť sveta peňazí, všadeprítomné zlo, odpudivé sexuálne scény, ale aj ľútosť a znovu nájdené city.

 

Ďalšou lahôdkou v programe bratislavského festivalu je celovečerný debut amerického režiséra Benha Zeitlina Divoké stvorenia južných krajín (Beast of  the Southern Wild). Film je príbehom šesťročnej Hushpuppy, ktorá žije v Louisiane, vo svojráznej komunite oddelenej od zvyšku sveta. Keď jej otec ochorie a domov nečakane zasiahne prírodná katastrofa, Hushpuppy sa musí sama vysporiadať s krutou realitou pomocou polodivých, „prehistorických“ zverov. Režisér rozpráva príbeh z magicko - realistického pohľadu malého dievčatka, ktoré vníma prírodu ako prepletenec žijúcich a dýchajúcich vecí. Svet očami Hushpuppy sugestívne vykresľuje výborná kamera a  podmanivá hudba. Tento čarovný film talentovaného tvorcu, už okúzlil divákov na festivale v Sundance, kde získal Veľkú cenu poroty a v Cannes získal Zlatú kameru pre najlepší debut.

 

Medzinárodný filmový festival Bratislava pripravuje pre svojich návštevníkov aj niekoľko noviniek. Jednou z nich je nové Festivalové centrum – Sklad č.7 v Eurovea. Okrem festivalového zázemia, spoločenskej lounge/chillout zóny tu bude denne prebiehať pestrý sprievodný program, množstvo stretnutí, diskusií a festivalových afterparty´s.

Viac: www.iffbratislava.sk,  www.facebook.com/bratislavaiff.      

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.