Veľký Gatsby otvorí festival v Cannes

Snímka resizeVeľký Gatsby, ktorý je adaptáciou románu F. S. Fitzgeralda, otvorí 66. ročník Canneského filmového festivalu (Festival de Cannes). Stane sa tak 15. mája v Grand Théâtre Lumière.

Slovenskí diváci, vďaka distribučnej spoločnosti Continental film,  budú mať možnosť vidieť film už 14. mája, v rámci dlhodobo úspešnej akcie „Babská jazda“, ktorá sa pravidelne organizuje v sieti multikín „CINEMAX“. Slovenská distribučná premiéra bude 16.mája 2013.

 

Veľký Gatsby sleduje príbeh budúceho spisovateľa Nicka Carrawaya (ktorý je zároveň rozprávačom príbehu) ako cestuje z amerického stredozápadu do New Yorku. Je jar 1922 a éra uvoľnených mravov, iskriaceho jazzu, nelegálneho obchodu s alkoholom a do nebies siahajúcich akcií.Nick si chce splniť svoj vlastný Americký sen a na burze zarobiť nejaké peniaze. Usadí sa v susedstve tajomného zbohatlíka Jaya Gatsbyho, nedaleko svojej sesternice Daisy a jej aristokratického záletníckeho manžela Toma Buchanana. Nick sa v ich spoločnosti dostáva do pútavého sveta super bohatých, ich ilúzií, lásky a podvodov.Nick tak vydáva svedectvo o svete, v ktorom žije. Je to príbeh neprijateľnej lásky, neskaziteľných snov a vysokooktánovej tragédie, ktorý nastavuje zrkadlo našej modernej dobe a problémom.
Režisérom filmu je Baz Luhrman a hlavnú úlohu zveril Leonardovi DiCapriovi.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.