Truth Be Told - 2. séria (Truth Be Told - Season 2, TV seriál)

Hodnotenie používateľov: 3 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Aple resizeOctavia Spencer ako podcasterka Poppy Parnell opäť riskuje všetko, aby odhalila pravdu a spravodlivosť. Vrátane svojho života. Tentokrát je však príbeh o niečo bohatší, pretože jednou z obetí (alebo podozrivých?) je aj jej dlhoročná priateľka Micah Keith (Kate Hudson). Prekoná vzťah dvoch priateliek obrovskú skúšku, ktorú im prinesie tento kriminálny zločin?

Micah Keith je vydatá a dobre zabezpečená žena po tridsiatke. Je riaditeľkou centra pre mladých. Sama bola kedysi na ulici a dostala sa do mnohých problémov. Preto sa teraz snaží pomôcť deťom, tínedžerom a ľuďom, ktorí sa nachádzajú v podobnej situácii. Jediný rozdiel medzi nimi je ten, že jej samej takto nikto nikdy nepomohol. Micah je dávnou priateľkou Poppy Parnell, ktorá sa vyžíva vo svojej práci. Tvorí kriminálny Aple2 resizepodcast založený na skutočných prípadoch. Práve ten ju už od prvej série dostáva do neustálych problémov a nebezpečenstva. Akurát s tým rozdielom, že v prípade tejto série si už toto nebezpečenstvo plne uvedomuje aj ona sama. Tentokrát je však obeťou tohto krimi prípadu manžel Poppynej kamarátky Micah. Keďže policajné zložky zlyhávajú, Micah poprosí Poppy, aby jej pomohla odhaliť, kto bol vrahom jej manžela.

Už len samotný názov seriálu Truth Be Told vyjadruje určitú neistotu a pochybnosť. Ako teda toto označenie sedí aj na samotný príbeh seriálu? Podobne, ako to bolo v prvej sérii, aj v prípade nového prípadu, Poppy postupom času nedôveruje nikomu, vrátane Micah a Marcusa. Všetko sa zamotáva a divák opäť iba len tápa, čo sa asi tak mohlo stať. Aple6 resizePodozrenie sa neustále presúva z jednej postavy a druhú, miestami dokonca máme pocit, akoby vinníkom bola samotná autorka podcastu. Tvorcovia Truth Be Told neprestajne cibria svoje zručnosti vo vodení diváka za nos. Veľmi šikovne a premyslene sa pohrávajú s dedukciou diváka, ktorý je vždy vyvedený z omylu a predpokladal zle. Akoby nás vždy nasmerovali do slepej uličky a vzápätí hneď upozornili na to, že tam pravdu nenájdeme a je potrebné sa nasmerovať inam.

Čo bolo však naozaj miestami trochu smiešne je, že Poppy dokáže vyčarovať drámu naozaj zo všetkého. Niekedy toho už bolo priveľa a bolo neuveriteľné, koľko nepríjemností môže jedna osoba priťahovať nielen v profesijnom, ale aj v súkromnom živote. Takáto prehnaná melodráma, ktorá je však v americkej produkcii extrémne Aple4 resizezaužívaná, v podstate vždy narušila pedantne vybudovaný vzorec vedenia pozornosti v príbehu. Mne osobne ani len nepomáhala zblížiť sa s jednotlivými charaktermi. Skôr naopak. Odosobnila som sa od príbehu, a ten ma musel vždy nanovo zaujať.

Zaujímavé však je, že v tejto druhej sérii dostala pomerne veľký priestor postava Poppynho kamaráta Marcusa (Mekhi Phifer). Práve Marcus prešiel počas týchto desiatich častí obrovskou zmenou. Už viac nie je policajt, nevie si dôkladne usporiadať vlastný život, vrátane svojej manželky, rodiny i Poppy. Osciluje medzi priateľstvom, láskou i návratom do profesionálneho života. Tieto tri zložky svojho života nevie skĺbiť, ale nevie ani to, ktorú by najradšej preferoval. A nie je sám. Väčšina z nich sú akýmsi prototypy Aple8 resizepostáv stratených vo vlastnom svete.

Po celý čas sledovania seriálu som sa nemohla zbaviť pocitu, že mi v ňom čosi chýba. Buď prepracovanejší scenár, alebo dramaturgia, ktorá bola v predošlej sérii naozaj ohromujúca. Seriál spoločnosti Apple TV+, ktorá realizovala Truth Be Told na základe románu Kathleen Barber, poskytuje jedinečný pohľad na posadnutosť Ameriky podcastmi o reálnych zločinoch. Zároveň apeluje na divákov, aby zvážili dôsledky svojich činov, keď sa hľadanie spravodlivosti dostane na verejnú scénu. Ak milujete mimoriadne populárne podcasty, obzvlášť tie kriminálne, tento seriál si rozhodne nenechajte ujsť. Najmä jeho prvú sériu.

Aple9 resizeTruth Be Told - Druhá séria (Truth Be Told - Season 2, TV seriál), USA, 2021
Dĺžka: 7 h 38 minút (Minutáž: 42–51 min)
Manažér projektu: Nichelle D. Tramble
Réžia: Mikkel Nørgaard, Rosemary Rodriguez, Dawn Wilkinson
Predloha: Kathleen Barber (kniha)
Scenár: Nichelle D. Tramble, Jamie Rosengard, Milla Bell-Hart
Kamera: Elie Smolkin, Doug Emmett, Brendan Uegama, Itai Ne'eman
Hudba: John Paesano
Strih: Victoria Grimsley
Scénografia: Corey Kaplan, Lauren Slatten
Producent: Scott Printz
Hrajú: Octavia Spencer, Kate Hudson, Anthony Lee Medina, Kobe Reverditto, Rico E. Anderson, Rob Brownstein, Allison McAtee, Christopher Backus, Alona Tal, David Lyons, Andre Royo, Merle Dandridge, Jason O'Mara, Lincoln Hoppe, Brett Lapeyrouse, Michael Beach, Ron Cephas Jones, Mekhi Phifer, Tracie Thoms, Haneefah Wood, Katherine LaNasa, Tami Roman, Hale Appleman, Donna Pescow, Paul Schulze, Michael Muhney, Tessa Munro, Keli Daniels, Erica Tazel, Matt Cedeño, Irene Choi, Billy Miller, Cranston Johnson, Deborah Ayorinde, Zylan Brooks, Dan Martin
Distribúcia: Apple TV +
Foto: ČSFD cz. a Apple TV +

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.