3 dni na zabitie (Three days to kill)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

3 dni na zabitie 7 resizeĎalšou premiérou v našich kinách je film režiséra Josepha McGinta Nichola z Michigenu (McG) s názvom 3 dni nazabitie. Hlavnú úlohu si zahral charizmatický Kevin Costner, ktorý stvárnil úlohu starnúceho agenta. Tento film je spojením rodinného príbehu s pár akčnými scénami, vďaka ktorým je radený medzi drámu a akčné filmy. V prevažnej časti však ide o celkom dobrú komédiu.

Režisér McG, ako ho mnohí poznajú, sa zo začiatku pohyboval najmä v oblasti hudby a fotografie. Svoju filmovú kariéru odštartoval s jeho prvým filmom Charlieho anjeli a z jeho ďalšej tvorby spomeniem napríklad filmy ako Návrat na vrchol (We are Marshall), Terminator Salvation a televízne seriály Chuck a Guilty. Posledným prírastkom do jeho 3 dni na zabitie 10 resizetvorby je práve film 3 dni na zabitie, na ktorom spolupracoval s dvomi scenáristami, Lucom Bessonom a Adim Hasakom.

 

Agent Ethan Renner (Kevin Costner) sa rozhodne ukončiť svoju kariéru a chce sa naplno začať venovať svojej rodine. Cely život pracoval ako agent tajnej služby, kvôli čomu stratil nie len svoju manželku Christine (Connie Nielsen), ale taktiež na neho zanevrela aj jeho dcéra Zoey (Hailee Steinfeld). Tá sa práve dostala do problematického veku, keď prioritou je jej priateľ Hugh (Jonas Bloquet) a chodenie na party. Otec v jej živote doteraz nehral skoro žiadnu rolu, a preto sa zo začiatku odmieta podriadiť jeho prianiu tráviť s ňou čo najviac 3 dni na zabitie 8 resizečasu. Ethanov pocit viny je o to väčší, že vie, že im už nebude môcť vynahradiť všetko zameškané. Zostáva mu totižto len niekoľko mesiacov života. Nádejou sa pre neho stane agentka Vivi (Amber Heard), ktorá má prístup k experimentálnej liečbe. Tá by mu dokázala život o nejakú dobu predĺžiť. Má to však jeden háčik. Na jednej strane rodina, ktorej sľúbil, že s prácou agenta už nadobro skončil a na druhej strane vidina dlhšieho života za cenu, že toto pravidlo poruší...

 

3 dni na zabitie 12 resizeHlavný príbeh tohto filmu nepatrí práve k najoriginálnejším. O podobných príbehoch ste už v minulosti určite počuli alebo čítali. Žánrovo je však tento film naozaj veľmi ťažké zaradiť. Zo začiatku vás režisér vtiahne do deja typickým špionážnym zhlukom úvodných scén, vzápätí však začne veľkú pozornosť klásť na rodinu. Dialógy, ktoré nasledujú vás prenesú do úplne inej roviny. Máte pocit, že sa pozeráte na životný príbeh rodiny, ktorú otec dlhý čas zanedbával a teraz sa opäť snaží získať ich priazeň. Tieto scény sú doplnené o viaceré vtipné momenty, ktoré sa z časti dotýkajú aj jeho práce agenta, ale ide 3 dni na zabitie 9 resizeo veľmi podarené prevedenie, ktoré vám určite vyčarí úsmev na tvári. Významnú úlohu v celom filme zohráva prevažne postava Kevina Costnera, ktorej sa zhostil naozaj ukážkovo. Jeho zdravotný stav dodáva na dramatickosti scén a divák je celý čas v napätí, či bude dokázať bojovať s nepriateľmi alebo ho choroba úplne položí. Aj Hailee Stainfeld podala slušný výkon, avšak oveľa výraznejším elementom bola agentka Vivi, ktorú stvárnila 27- ročná Amber Heard. Každá scéna s ňou bola plná vzrušenia a iskrivej atmosféry. Veď ktorému chlapovi na svete by sa nepáčila nebezpečne príťažlivá agentka mnohých tvárí?

 

3 dni na zabitie 2 resizeVýsledný pocit je v každom prípade nad moje očakávania. Ako oddychová komédia s prvkami drámy a akčného thrilleru podľa mňa celkom ujde. Prevažným nadšencom akčných scén, prestreliek a naháňačiek ho však neodporúčam, pretože do popredia sa po celý čas dostáva najmä rodinný príbeh. Ten bol však vykreslený tak dobre, že by sa mohol stať príručkou pre mužov, ako sa stať skvelým manželom a ešte lepším otcom.

 

 

 

3 dni na zabitie 11 resize3 dni na zabitie (Three days to kill), USA, 2014
Dĺžka: 117 minút
Réžia: McG
Scenár: Luc Besson, Adi Hasak
Kamera: Thierry Arbogast
Hudba: Guillaume Roussel
Hrajú: Kevin Costner, Hailee Steinfeld, Amber Heard, Connie Nielsen, Richard Sammel, Eriq Ebouaney, Tómas Lemarquis, Marc Andréoni
Premiéra v SR: 17. apríla  2014
Foto: Magic Box

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.