Bruce Willis ukončil pre zdravotné problémy hereckú kariéru

BruceWilis resizeAmerický herec Bruce Willis končí s hraním po tom, čo mu diagnostikovali afáziu, ktorá ovplyvňuje jeho kognitívne schopnosti. Ako vo vyhlásení na Instagrame uviedla rodina 67-ročného herca, spomenutý stav mu zistili iba nedávno.„Bruce má určité zdravotné problémy a nedávno mu diagnostikovali afáziu, ktorá postihuje poznávacie schopnosti," uviedla jeho rodina v odkaze na sociálnej sieti Instagram. "V dôsledku toho a po intenzívnom rozmýšľaní Bruce ukončuje svoju kariéru, ktorá preňho tak veľa znamená," dodala jeho rodina. Pod vyhlásenie sa podpísali hercova manželka Emma Hemingová Willisová, jeho exmanželka Demi Moore a jeho päť detí Rumer, Scout, Tallulah, Mabel a Evelyn.

"Prechádzame tým ako silný rodinný celok a chceme to oznámiť aj vám, fanúšikom, pretože vieme, ako veľa pre vás Bruce znamená, tak ako vy preňho. Bruce vždy vraví Tešte sa a máme v pláne spolu sa toho aj držať," dodali Willisovi blízki.Willisovi lekári nedávno zistili afáziu - chorobu, ktorá ovplyvňuje schopnosť hovoriť a porozumieť reči. Afázia vzniká v dôsledku poškodenia mozgu, napríklad po mozgovej cievnej príhode, úraze hlavy, či nádorovom ochorení. Vyskytuje sa v rôznych podobách podľa toho, aká časť mozgu bola poškodená, a prejavuje sa rôzne, od ľahkých porúch vybavovania slov až po úplnú stratu reči.

Willisovu hviezdnu kariéru odštartovala v polovici 80. rokov minulého storočia úloha v komediálne poňatom detektívnom seriáli Moonlighting, najväčšiu slávu mu ale priniesli rôzni akční hrdinovia. Hlavne životom omlátený policajt John McClane z päťdielnej série Smrtonosná pasca, ktorému však zdatne sekunduje napríklad Joe Hallenbeck z filmu Posledný skaut (1991). Willis tiež niekoľkokrát ukázal, že zvládne zahrať aj vážnejšie úlohy.

V ostatom čase však nemal na filmy príliš šťastie. Organizátori americkej filmovej anticeny Zlatá malina tento rok dokonca vytvorili zvláštnu kategóriu len pre Willisa. Vlani sa totiž objavil v ôsmich prevažne nízkorozpočtových filmoch, ktoré na špecializovanom serveri Rotten Tomatoes nedostali od filmových kritikov hodnotenie vyššie ako 20 percent. Túto kategóriu však po odhalení jeho zdravotného stavu a následnej kritike anulovali. Správa o Willisovi, jednom z najpopulárnejších hercov Hollywoodu, sa okamžite rozšírila na internete a fanúšikovia začali reagovať. Filmy s Willisom počas jeho 40-ročnej kariéry zarobili po celom svete vyše päť miliárd dolárov. Herec často, prakticky neustále, pracoval.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.