SFTA pripravuje udeľovanie národných filmových cien Slnko v sieti za roky 2020 – 2021

Slnkogala5 resizePrezídium Slovenskej filmovej a televíznej akadémie (SFTA) pre pretrvávajúcu pandémiu výnimočne spája udeľovanie národných filmových cien Slnko v sieti za posledné dva roky. Novinkou sú kategórie Najlepšie vizuálne efekty a Najlepší televízny film/miniséria/seriál. „Je to po prvý raz, keď do Slnka v sieti môžu prihlásiť svoje projekty aj televízni vysielatelia, prípadne poskytovatelia audiovizuálnej mediálnej služby na požiadanie,“ vysvetľuje výkonná riaditeľka SFTA Agáta Jeleneková.

Spolu s nimi sa bude o národné filmové ceny bojovať v 19 kategóriách:

1. Najlepší hraný film
2. Najlepší dokumentárny film
3. Najlepší animovaný film
4. Najlepšia filmová réžia
5. Najlepší filmový scenár
6. Najlepší kameramanský výkon
7. Najlepší filmový strih
8. Najlepší filmový zvuk
9. Najlepšia filmová hudba
10. Najlepší architekt – scénograf
11. Najlepšie kostýmy
12. Najlepšie masky
13. Najlepšie vizuálne efekty
14. Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe
15. Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe
16. Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe
17. Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe
18. Najlepší televízny film/miniséria/seriál
19. Výnimočný prínos slovenskej audiovizuálnej kultúre

Slovenskí producenti, televízni vysielatelia a poskytovatelia audiovizuálnej mediálnej služby na požiadanie môžu svoje diela prihlásiť od 08. do 30.11.2021, a to prostredníctvom online prihláškového formulára na webovej stránke Slovenskej filmovej a televíznej akadémie. Všetky potrebné informácie sú zverejnené na stránke Slnka v sieti.

Na Slnko v sieti za roky 2020 – 2021 môžu byť prihlásené snímky, ktoré mali premiéru alebo prvé verejné uvedenie medzi 1. januárom 2020 a 31. decembrom 2021. Slovenská kinopremiéra či prvé verejné uvedenie prihlásených snímok musí byť pritom zrealizované medzi 1. januárom 2020 a 31. decembrom 2021.

Slávnostný ceremoniál slovenských oscarov sa uskutoční počas apríla budúceho roka v Bratislave. Priamy prenos z udeľovania národných filmových cien Slnko v sieti odvysiela RTVS na Jednotke.

Foto: Martina Mlčuchová

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.