Cenzorka Petra Kerekesa získala v Chicagu cenu za réžiu

Cenzorka resizeDráma Cenzorka slovenského režiséra Petra Kerekesa získala na Medzinárodnom filmovom festivale v Chicagu (Chicago IFF) ocenenie Silver Hugo v kategórii najlepšia réžia. Uvádza sa to na webovej stránke festivalu.

Snímka bola zaradená do súťažnej sekcie medzinárodných celovečerných filmov. O deviatich víťazoch tejto sekcie rozhodla päťčlenná medzinárodná porota v zložení režisérov a filmových kritikov (Juan Manuel Domínguez, Barbara Klingerová, Šahrám Mokrí, Gianfranco Rosi, Patricia Rozemová).

V poradí 57. ročník Chicago IFF, najdlhšie fungujúceho súťažného festivalu v Severnej Amerike, sa koná od 13. do 24. októbra. Premietnu na ňom vyše 80 celovečerných a vyše 60 krátkych filmov z celého sveta. Kerekesov film tu figuruje pod anglickým titulom 107 Mothers.

Film vznikol v slovensko-česko-ukrajinskej koprodukcii a rozpráva príbeh jednej zo ženských väzníc v ukrajinskom meste Odesa, v ktorej Peter Kerekes a scenárista Ivan Ostrochovský strávili návštevami a nakrúcaním celkovo šesť rokov. Väčšina protagonistiek vo filme odohráva svoj skutočný príbeh.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.