Cena za réžiu pre Martina Šulíka

Krobot resizeNa 36. Varšavskom medzinárodnom filmovom festivale získal nový film Martina Šulíka Muž so zajačími ušami Cenu za najlepšiu réžiu a zároveň mu udelila svoju cenu aj Ekumenická porota. Medzinárodná porota v zloženi Liana Ruokyte - Jonsson (Litva), Robert Gliński (Poľsko) a Visar Morina (Kosovo), udelila hlavnú cenu snímke 18 kilohertzov režiséra Farhata Sharipova z Kazachstanu. A tiež Osobitnú cenu poroty hercom - Bogdan Farkas a Dragosa Dumitru - za úlohy v rumunskom filme Neidentifikovateľný režiséra Bogdana Georgea Apetriho. Martin Šulík sa odovzdania ceny (17.10.2020) nemohol zúčastniť, ale bol v kontakte s dianím telefonicky.

KronerovaKrobot resizeMartin Šulík a scenárista filmu Marek Leščák už od začiatku uvažovali o tom, že hlavnú úlohu, spisovateľa Josefa, zveria českému hercovi Miroslavovi Krobotovi. Jeho manželku stvárnila Zuzana Kronerová, priateľku Alexandra Borbely a dcéru Táňa Pauhofová. Najlepšieho priateľa spisovateľa si zahral Oldřich Kaiser. Škoda však, že distribúčná premiéra musela byť kvôli koronavírusu odložená, ale cena z Varšavy potešila.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.