Film Everest - najťažšia cesta ocenený v Argentíne

Everest resizePríbeh štyroch slovenských horolezcov, kamarátov z jednej bratislavskej ulice, ktorí v roku 1988 preliezli najťažšiu cestu na najvyššiu horu sveta, zaujal až v ďalekej Argentíne. Dokumentárny film Everest - najťažšia cesta dostal Cenu za najlepšie dobrodružstvo na Medzinárodnom festivale horských filmov Ushuaia, ktorý sa konal 17.-30.8.2020 už po štrnásty krát.  Vyjadrenie poroty k oceneniu: "Dobrodružstvo, ktoré prekonáva limity toho, čo bolo považované za možné a zachraňuje esenciálne hodnoty toho, čím bolo horolezectvo v minulosti. Starostlivosť jeden o druhého, dosahovanie cieľa lojálne, najčistejším alpským spôsobom. Film taktiež zachytáva problém podstupovania nevyhnutného rizika a jeho dôsledkov a odsudzovanie spoločnosťou."

Tento najnovší dokumentárny film Pavla Barabáša už bol ocenený na festivaloch v Poľsku a v Českej republike. Slovenskú premiéru bude mať 10.9.2020 na KSstudio resizefestivale Cinematik v Piešťanoch a premietnu ho aj na ďalších slovenských aj zahraničných festivaloch. Pavol Barabáš o filme: „Počiatky všetkých prelomových udalostí sa javia ako šialenstvo. Ľudia plávali na lodiach do neznáma, kráčali po nekonečných snežných planinách, liezli do útrob zeme. Niektorých to ťahalo nahor, na najvyššie štíty našej planéty najťažšími cestami, aby skúsili, čo je v ľudských silách. Dokument Everest - najťažšia cesta je poctou húževnatosti a pevnej vôli, ktoré poháňajú ľudí vpred k prekonávaniu vlastných limitov.“

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.