Tieň jaguára má Čestné uznanie z Kanady

Cestneuznanie resize 1Na kanadskom filmovom festivale Waterwalker získal dokumentárny film Tieň jaguára Čestné uznanie. Festival začal písať svoju históriu už v roku 1987. Založil ho legendárny Bill Mason, kanadský prírodovedec, ochranca a dokumentarista.

Film bude premietaný stredným školám a komunitným centrám mladých, aby sa tým podporili ich ochranárske aktivity. Cestneuznanie resize 2„Sme posledná generácia, ktorá mala možnosť zdokumentovať život prírodných ľudí na našej planéte. Mnohé etniká už stratili pôvodný spôsob života a tým i tradičnú kultúru, pretože prišli o svoje životné prostredie. Je to kvôli našej neutíchajúcej honbe za ich prírodnými zdrojmi. Mount Everest tu bude stáť dlho, ale prírodní ľudia sa o pár rokov z našej planéty vytratia. Prídeme tak i o poslednú možnosť zachytiť pradávnu symbiózu človeka s prírodou." povedal o filme režisér Pavol Barabáš.
Viac: https://waterwalkerfilmfestival.com/program/

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.