Filmové festivaly sa spoja do We Are One online projektu

Weareonelogo resizeFilmový festival Tribeca a YouTube prišli s dobrým nápadom. Prestížne medzinárodné festivaly výrazne zasiahla pandémia koronavírisu, denne prinášame správy o och zrušení, preto uvítali iniciatívu, že od 29. mája do 7. júna bude na YouTube možnosť vidieť digitálnu alternatívu medzinárodných podujatí po názvom We Are One.

Zároveň by táto iniciatíva mohla pomôcť získať finančné prostriedky pre Covid -19 Solidarity Response Fund Svetovej zdravotníckej organizácii (WHO) a tiež rôzne iné lokálne organizácie na celom svete. Správu priniesol spravodajský portál BBC a informoval, že pod hlavičkou We Are One sa spojí asi dvadsiatka obľúbených filmových festivalov - Berlín, Cannes, Toronto, Benátky, Sundance, Tribeca, New York, San Sebastián, Karlovy Vary, Londýn, Locarno, Guadalajara, Macao, Jeruzalem, Bombaj, Marrákeš, Sarajevo, Sydney, Tokio a festival animovaného filmu v Annecy.

Organizátori sľubujú prezentovať nové a klasické filmy, ale budú to najmä tituly zo zbierok. Neočakáva sa uvedenie žiadnych nových filmov. Cannes, napríklad, neposkytne filmy, ale niektoré svoje masterclass. Podľa BBC sú však stále v hre aj možné modifikované verzie festivalov v Toronte, Benátkach a Londýne, ktoré by sa mali konať na jeseň.

Podujatie, ktoré budú môcť filmoví fanúšikovia a fanúšičky zadarmo sledovať online, by malo priniesť celovečerné i krátke filmy, dokumenty, hudbu, debaty a ďalší obsah. Kompletný program plánujú zverejniť neskôr.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.