Do kín prichádza Čarovná flauta

Cinemax logo resizeZnáme tóny Mozartovej Čarovnej flauty sa v kinách CINEMAX rozozvučia o necelé dva týždne, už v utorok 4.marca. Od svojej premiéry je opera Čarovná flauta jedným z najobľúbenejších diel operného repertoáru a v súčasnosti patrí medzi najhranejšie operné diela.

Táto opera bola pôvodne určená pre javisko na viedenskom predmestí, teda pre ľudových návštevníkov. Nájdeme v nej prvky ľudovej frašky, kúzelného a rozprávkového divadla. Mozart tu humorne zachytil malý Papagenov obzor, ale Carovna flauta FB cover resizena druhej strane s plnou hĺbkou a vážnosťou vnútorný svet Tamina a Paminy. Opera vznikla v poslednom období Mozartovho života, v dňoch biedy a choroby a napriek tomu z nej vyžaruje životná sila a povzbudivosť. Okolnosti vzniku Čarovnej flauty sú rovnako tajomné a plné rozporov ako jej obsah. Libretistom je Emanuel Schikaneder. V dvoch dejstvách opera predstaví konflikt dvoch svetov, ktoré sú od seba zároveň závislé. Na jednej strane to bude svet svetla a racionality, na druhej svet noci, pocitov, imaginácie a snov.

Operu Čarovná flauta premietnu kiná CINEMAX v utorok 4. marca 2014 o 19:00. Lístky sú už v predaji.

Viac: www.cine-max.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.