Animovaný film Kamene ocenili v Taliansku

06 resizeAnimovaný film Kamene režisérky Kataríny Kerekesovej vyhral na medzinárodnom filmovom festivale  Sedicicorto  v Taliansku v kategórii ANIMA&LAB.

Sedicicorto je medzinárodný filmový festival zameraný na krátkometrážnu audiovizuálnu tvorbu. Z celkovo prihlásených 4118 snímok zo 118 krajín vybrali do súťažnej prehliadky, ktorá sa konala od 1. – 7. októbra 2012, len 152 filmov. Odborná porota udelila tri hlavné ceny. V kategórii Movie získal ocenenie ruský režisér Vitaly Saltykov za Where Does The Sea Flow?. V kategórii animovaných filmov Anima&Lab vyhral slovenský film Kamene.  A v tretej sekcii Cortitalia bol ocenený taliansky filmár Giovanni La Pàrola za  Cusutu n´Coddu.  

 

12 resizeSnímka Kamene je melodramatickým príbehom ženy, ktorá prichádza za mužom do kameňolomu, kde robí desať chlapov. Podobajú sa na kamene, čo každodenne presúvajú v mechanickom rytme práce. Žena tento rytmus naruší a do chladného priestoru svojou túžbou po dieťati  vnesie cit a ľudskosť. Čoskoro však pochopí, že to nie je miesto pre život. 

 

Film Kataríny Kerekesovej vyšiel prednedávnom na DVD. Jeho súčasťou je bohatý bonusový materiál. Okrem Kameňov obsahuje napríklad aj staršie animované snímky režisérky,  Milenci bez šiat a Pôvod sveta. Kamene doposiaľ získali napríklad  Strieborné ocenenie na Medzinárodnom filmovom festivale v Damašku v Sýrii, Druhú cenu na Aténskom festivale animovaných filmov, Prvú cenu v medzinárodnej súťaži festivalu Fano Int. Film Festival v Taliansku či Cenu za najlepšiu hudbu na festivale Anirmau v Španielsku. Na Slovenku bola animovaná snímka Kamene ocenená Národnou filmovou cenou Slnko v sieti, cenou Igric za animovanú tvorbu.
Viac : http://www.foolmoonfilm.com/?pid=film-stones

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.