Úspech Nickyho rodiny na Prix Italia v Turíne

Signis - Svetová katolícka asociácia pre komunikáciu, zastrešujúca organizácie zo 140 krajín sveta, odovzdala tohtoročnú Špeciálnu cenu na Prix Italia 2012 v Turíne, filmu Trigon Producton Nickyho rodina. Táto cena sa udeľuje televíznemu programu, ktorý najlepšie prispieva k prezentácii hodnôt ľudskosti.

Na 64. ročníku najstaršieho a najprestížnejšieho medzinárodného súťažného festivalu rozhlasových, televíznych a webových programov sa predstavilo 97 TV programov z celého sveta. Svoje najlepšie diela prihlásilo viac ako 90 súkromných a verejnoprávnych rozhlasových a televíznych spoločností z piatich kontinentov. „Sme s Patrikom veľmi príjemne prekvapení, že sa nám podarilo takto uspieťv súťaži Prix Italia a spomedzi 97 filmov si odnášame dôležitú cenu Signis. Sir Nicholas Winton, ktorý už pomaly tiahne na 104. rok, jednoducho svojím príbehom dojíma ľudí na celom svete. Sme prešťastní, že Slovensko získalo vďaka filmu o ňom prvýkrát cenu na takomto prestížnom festivale,“ vyjadril sa za dvojicu tvorcov  režisér Matej Mináč. Na slávnostnom ceremoniáli prevzal cenu honorárny konzul SR v Turíne Giuseppe Pellegrino.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.