Magic Box Slovakia pripravuje Cloud Atlas

Magic Box logo resizeAndy a Lana Wachowski, tvorcovia legendárnej trilógie Matrix, sa po dlhšej prestávke sa spojili s režisérom Tomom Tykwerom a nakrútili  epický veľkofilm  Cloud Atlas - Atlas mrakov. Prvý 6 -minútový teaser k filmu sľubuje, že sa na jeseň  blíži do kín výnimočné a fascinujúce dielo.

Tento film  zmení doterajšie filmové vnímanie každého z nás, bude jedinečný svojou formou, tak, ako jeho   literárna predloha so šiestimi navzájom prepojenými pribehmi,  postavami a témou.“Sourozenci Wachowští se vracejí v té nejlepší formě. Jejich adaptace´nezfilmovatelného´ románu Atlas mraků se nedá srovnat s žádným jiným filmem, který byl doposud natočen. Ale bude to nepochybně právě tento jedinečný film, který v budoucnu inspiruje další snímky”, tvrdí Táňa Hrušková zo spoločnosti EEAP.

 

Atlas mrakov resizePozoruhodná filmová adaptácia svetového bestselleru Davida Mitchella rozpráva  šesť žánrovo odlišných príbehov, ktoré sa odohrávajú v rôznych obdobiach a na rôznych miestach od začiatku 19. storočia až po postapokalyptickú budúcnosť. Film zobrazuje myšlienku kontinuálnej prepojenosti nášho bytia a predovšetkým našich činov naprieč časom a priestorom, kde všetko má svoju príčinu i následok a  zmysel, kde sa vrahova duša premení na veľkého hrdinu a kde jediný láskavý skutok v prítomnosti vyvolá revolúciu v ďalekej budúcnosti.

 

Režiséri Hollywoodu a nezávislého filmu Andy a Lana Wachowski a Tom Tykwer  si prizvali na spoluprácu celú plejádu skvelých hercov. Vo filme sa  v niekoľkých úlohách naraz predstavia Tom Hanks, Halle Berry, Susan Sarandon, Hugo Weaving, Jim Broadbent a Hugh Grant, ktorý vo filme stvárňuje podstatne iné postavy, než na aké sú filmoví diváci zvyknutí: “V tomto ambicióznom filme som si zahral hneď niekoľko úloh naraz. Veľa som  zabíjal a znásilňoval. Taktiež som musel mať na sebe ten strašný make-up a masky. Pravdepodobne ani nespoznáte, že tam hrám! Ale celé nakrúcanie sme sa dosť  bavili a výsledok stojí naozaj za to. Najprv, keď som si prečítal  scenár, myslel som si, že to odmietnem, čo bežne robím, ale zaujímalo ma, ako dvojica Wachowski látku pojme, chcel som s nimi robiť, pretože ich prácu veľmi obdivujem. A oni sú naozaj tak očarujúci a tie moje úlohy v Atlase mrakov tak neuveriteľne záporné!”

 

Predbežný termín premiéry v Čechách i na Slovensku je 22.11.2012.

 

Teaser nájdete : http://www.youtube.com/watch?v=hWnAqFyaQ5s

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.