Návštevnosť Lóve nad magickou stovkou

loveDruhý celovečerný film Lóve mladého režiséra Jakuba Kronera je v slovenskej kinodistribúcii presne sedem týždňov. Za toto obdobie ho videlo neuveriteľných 104 489 divákov a v hrubých tržbách jeho úspešnosť vyjadruje suma 487 420 eur. Snímke sa po viacerých týždňoch v distribúcii stále darí a drží sa aj po nástupe takých silných premiérových titulov ako najnovší diel Twilight ságy, Tintinove dobrodružstvá alebo Artur zachráni Vianoce v prvej TOP päťke najúspešnejších filmov v slovenských kinách.

 

 

Len máloktorému slovenskému (majoritnému či minoritnému) filmu sa podarí priblížiť, či nebodaj prekročiť magickú hranicu 100.000 divákov. Len pre porovnanie, v roku 2011 sa to zo všetkých českých a slovenských filmov podarilo len Občianskemu preukazu (ČR/SR) a komédii Muži v nádeji (ČR). Zo starších filmov takýto úspech dosiahli Pokoj v duši (2009), historické koprodukcie Jánošík (2009) a Bathory (2008)  a v 90-tych rokoch divácke hity zo série Fontána pre Zuzanu.

 

Filmu Lóve sa podarilo svojím príbehom, autenticitou prostredia a vierohodnosťou postáv osloviť širokú skupinu predovšetkým mladých divákov, na ktorých akoby slovenské snímky posledných rokov pozabudli. Spolu s efektívne cielenou a intenzívnou kampaňou k uvedeniu filmu  úspech Lóve dokazuje, že aj slovenské filmy majú šancu stať sa kinohitmi, ak myslia na väčšinové publikum, a to tvoria v multiplexoch a širokej sieti kín predovšetkým mladí ľudia.

pošli na vybrali.sme.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.