Štartuje Bažant Kinematograf

Baant_2011_resizeUž túto nedeľu, dňa 26. júna 2011, zaparkuje prvý autobus projektu Bažant Kinematograf na svojom úvodnom stanovišti. Premietať začne v Trnave, ktorá sa za uplynulé roky stala jedným z najnavštevovanejších miest projektu,  a prvý film, ktorý diváci uvidia v tejto sezóne, bude koprodukčný česko-slovenský dokument Nesvadbovo režisérky Eriky Hníkovej o mladých ľuďoch z východoslovenskej obce Zemplínske Hámre, ktorí žijú singles. Premietať sa začne o 21.30 hod. na Trojičnom námestí a vstup na projekcie je voľný.


Vtipne ladený dokument hovorí o obci, ktorej starosta sa použitím rôznych metód a prostriedkov snaží dať dokopy miestnych tridsiatnikov, nesvadbovo1_resizektorí zostali na ocot. Práve vďaka svojmu komediálnemu prístupu tvorcov zaujal tento medzinárodne úspešný film nielen doma, ale aj v zahraničí, kde na tohtoročnom Berlinale v sekcii novátorských filmov Forum získal cenu čitateľov denníka Der Tagesspiegel ktorú udeľuje 9-členná čitateľská porota najlepšiemu filmu v sekcii. V nasledujúcich dňoch diváci v Trnave uvidia aj podmanivý príbeh jednej ženy a troch mužov z južného Slovenska Marhuľový ostrov (27.6.) Petra Bebjaka, divácky hit o štvorici rebelujúcej mládeže v normalizačných 70. rokoch minulého storočia Občiansky preukaz (28.6.) Ondřeja Trojana a komédiu Najväčší z Čechov (29.6.) Roberta Sedláčka o rekordmanoch v susedných Čechách a filmovom štábe, ktorý ich pokusy stať sa výnimočnými zaznamenáva.

marhulovy_ostrov1_resizeDruhý autobus svoju cestu odštartuje v stredu, 29. júna 2011, v Partizánskom, kde bude premietať na futbalovom štadióne. Ako prvý film uvedie slovenskú romantickú drámu Marhuľový ostrov (29.6.) Petra Bebjaka, nasledovať ho budú filmy Najväčší z Čechov (30.6.), poetický rodinný príbeh o dobrodružnej ceste plyšovej hračky Kuky sa vracia (1.7.) Jana Svěráka, Občiansky preukaz (2.7.) a Nesvadbovo (3.7). Autobus z Partizánskeho potom vyrazí do Kysuckého Nového mesta, trnavský zavíta do Čachtíc.

Viac: www.kinematograf.sk.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.