Občiansky preukaz videlo 100 000 divákov

Obiansky_resizeUž mesiac sa v slovenských kinách s mimoriadnym diváckym úspechom premieta česko-slovenský film režiséra a  producenta Ondřeja Trojana Občiansky preukaz. Žiadnemu majoritne českému filmu, ktorý keď sa objavil v našich kinách sa nepodarilo za taký krátky čas prekročiť návštevnosť 100 000 divákov.



Občiansky preukaz má presne po štyroch týždňoch v distribúcii (premiéra 10. 2. 2010) na svojom konte úhrnnú návštevnosť 104 101 platiacich divákov a dosiahol hrubé tržby 485 984 eur. „Ten výsledok považujem za úplne úžasný a veľmi sa teším, že náš príbeh zasiahol tak intenzívne aj slovenské publikum. Občiansky preukaz je pre mňa v mnohých ohľadoch veľmi osobný film, vychádza z konkrétnych skúseností nielen mojich a scenaristových, ale veľa doňho priniesli aj ostatní členovia tvorivého tímu. Snažili sme sa ho spraviť poctivo a nekompromisne, snáď je to na výsledku vidieť.“ okomentoval Ondřej Trojan

Film sa stále premieta vo všetkých premiérových kinách a do ďalších prichádza v priebežne dopĺňaných kópiách sťahovaných z českých kín alebo na digitálnych nosičoch. Okrem štatistiky sa tvorcovia tešia aj z pozitívnych ohlasov, ktoré sa k nim dostávajú predovšetkým cez on-line médiá. Vyplýva z nich, že Občiansky preukaz je výnimočný film, ktorý je schopný zasiahnuť divákov viacerých generácií. Odohráva sa v čase Československa 70. rokov, keď vyrastala a mladosť si v socialistickej realite „užívala“ súčasná stredná a staršia generácia, a zároveň je príbehom o mladých, ktorých búrenie sa voči autoritám nie je vzdialené žiadnej dospievajúcej generácii a teda ani tej dnešnej.

Snímka vznikla (podobne ako Pelíšky, Pupendo či U mě dobrý) na motívy knižnej predlohy Petra Šabacha (novely Občiansky preukaz), ktorú do scenára spracoval Petr Jarchovský. Od 21. októbra sa s úspechom premieta v českých kinách, kde ho videlo takmer 370 000 divákov.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.