Magic Box jednotkou na trhu

Spoločnosť MAGIC BOX sa v roku 2010 stala jednotkou na českom a slovenskom trhu klasickej DVD distribúcie filmov, seriálov a dokumentov. Na tomto úspechu má podiel aj skutočnosť, že od mája 2010 je Magic Box tiež distribútorom filmov štúdia Disney.

Celkovo sa podľa DVD Group.cz za rok 2010 predalo v Českej republike a na Slovensku 2 896 648 (nezahŕňa predaj lacných DVD v takzvaných pošetkách) DVD nosičov, čo je o 9 percent viac ako v roku 2009. Spoločnosť Magic Box v poslednom kvartáli dosiahla na tržbách z celkového trhu na predaných nosičoch podiel 48% 50%.

Spoločnosť momentálne zastupuje štúdiá Warner Bros, Paramount spoločne s DreamWorks, Disney a dokumenty National Geographic. V DVD distribúcii má taktiež české i slovenské filmy ako Kuky se vrací, Dešťová víla, 2Bobule, Doktor od jezera hrochů, Jánošík, Nesmrteľný sľub, Tango s komármi a ďalšie.

Ku koncu roka došlo k obnoveniu zmlúv v štúdiách Warner Bros a Paramount pre ďalšie obdobie.

V roku 2011 predpokladá spoločnosť ďalšie navýšenie podielu, keď do distribúcie uvedie tituly ako je prvá a druhá časť filmu Harry Potter a Dary smrti, Megamyseľ, Tron:Dedičstvo, Na vlásku a reedície niekoľkých disneyoviek so slovenským dabingom vrátane klasickej animovanej rozprávky Bambi.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.