Dcéra divočiny (USA, 2023)

The Marsh Kings DaughterThe Marsh King's Daughter
Dráma / Thriller, 108 minút
Réžia: Neil Burger. Scenár: Mark L. Smith. Kamera: Alwin H. Küchler. Strih: Naomi Geraghty. Hudba: Adam Janota Bzowski. Hrajú: Ben Mendelsohn, Daisy Ridley, Garrett Hedlund, Gil Birmingham, Brooklynn Prince, Caren Pistorius, Chris Violette, Joshua Peace, Imali Perera, Joey Carson
Slovenská premiéra: 7. decembra 2023
Helena vyrastala s matkou a otcom hlboko uprostred močiarov a lesov, ďaleko od akejkoľvek civilizácie. Poznala len ich chatu, lesy a bažiny. Od útleho veku ju otec učil, ako prežiť v drsnej divočine, ako stopovať a loviť zver. Zároveň si s ňou vytvoril desivo blízke puto. Ako dieťa však Helena netušila, čo sa skrýva za ich životom v lese. Otec ju a jej matku násilím držal ďaleko od vonkajšieho sveta. Keď sa im podarilo z jeho zajatia ujsť, bol chytený a uväznený. Ľudia ho začali nazývať kráľom bažín. O dvadsať rokov neskôr žije Helena so svojím manželom a dcérou normálny, takmer idylický život. Zmenila si meno a jediné spomienky na drsné detstvo a väznenie v lese sú tetovania, ktoré jej “daroval” otec. Jej ilúzia normálneho života sa rozbije vo chvíli, keď sa v médiách objaví správa, že Kráľ bažín ušiel z väzenia. Helenino prísne strážené tajomstvo o jej minulosti je odhalené. To by však nebolo to najhoršie. Helena pozná svojho otca až príliš dobre. Vie, že si po ňu príde a nikto a nič ho nezastaví. Na to sú jeho schopnosti prežiť príliš veľké. Helena sa musí postaviť svojej minulosti a nájsť otca skôr, ako on nájde ju. Alebo ešte horšie, skôr ako on nájde jej manžela a dcéru.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.