Princ mamáčik (Česko, 2022)

Princ mamánekPrinc mamánek
Rozprávka, 100 minút
Réžia: Jan Budař. Scenár: Jan Budař. Kamera: Jan Malíř. Strih: Branislav Vincze. Hudba: Jan Budař. Hrajú: Jan Budař, Ondřej Vetchý, Martin Huba, Jana Nagyová, Veronika Khek Kubařová, Vladimír Javorský, Boleslav Polívka
Produkcia: Jan Budař, Jakub Červenka
Slovenská premiéra: 27. októbra 2022
Princ Ludvík Otomar Karel XII., zrodený Vznešený, má veľmi blízko k svojej milujúcej mamičke, kráľovnej Ľudmile. Lenže Ludvík je už tak trochu „prerastený“ princ, má 39 rokov. Bojí sa skoro všetkého, do ženenia sa veľmi nehrnie a väčšinu života trávi pofľakovaním sa po prepychovom zámku a priľahlých zverniciach. Múdry kráľ Radomil mu preto na narodeniny pripraví nečakaný darček – princ sa jedného rána prebudí v lese v obyčajných šatách a v sprievode drsného rytiera Hudrovala sa má vydať do sveta, aby zistil, o čom je život a možno konečne aj dospel. Na jeho veľkej dobrodružnej ceste ho čakajú zážitky, o ktorých doteraz čítal len v knihách. Stretne sa s mocným čarodejníkom, zlými čarodejnicami, duchom i samotnou pani Smrťou. A možno nájde aj lásku svojho života... Čo na to všetko povie milovaná mamička? A bude kráľovský otec s jeho „výkonom“ spokojný?
Foto: Bontonfilm SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.