Betlehemské svetlo (Česko, 2022)

Betlehemske svetloBetlémské světlo
Komédia, 100 minút
Réžia: Jan Svěrák. Scenár: Jan Svěrák, Zdeněk Svěrák (podľa knihy Zdeňka Svěráka). Kamera: Vladimír Smutný. Strih: František Svěrák. Hudba: Ondřej Soukup. Hrajú: Zdeněk Svěrák, Daniela Kolářová, Vojtěch Kotek, Tereza Ramba, Ondřej Vetchý, Jitka Čadek Čvančarová, Vladimír Javorský, Patricia Schumann, Miroslav Táborský, Jiří Macháček, Jan Budař, Alena Doláková, Lucie Polišenská a ďalší.
Slovenská premiéra: 10. marca 2022
Starnúcemu spisovateľovi Karolovi Šejnohovi (Zdeněk Svěrák) už písanie nejde ako predtým. Nedokončené poviedky sa mu hromadia v hlave a ich postavy vyliezajú na denné svetlo a dožadujú sa, aby autor pokračoval v deji. Všetci niečo chcú. Fotograf Matěj chce získať nedobytnú magistru z lekárne, pán Bohumil prosí, aby urobil zázrak, automechanik Bakalář by chcel byť liečiteľom. Do toho vstupuje z reálneho sveta Šejnohova manželka, ktorá si myslí, že už by mal písanie nechať a konečne sa venovať jej.
Foto: Magic Box

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.