Stratený domov (SR 2019)

Strateny-domovDokumentárny, 70 minút
Scenár a réžia: Juraj Mravec ml. Kamera: Juraj Mravec ml. Strih: Peter Morávek. Hrajú: Oliver Valentovič, Matej Karlák, Mária Karláková, Klára Bujnová, Iljas Hadži Murat, Aleas Aleas a ďalší.
Slovenská premiéra: 12. októbra 2019
Po tom, čo sa rozsiahlych území na severe Sýrie a Iraku zmocnila teroristická organizácia „Islamský štát“, vypukla najväčšia migračná kríza od konca druhej svetovej vojny. Základným kameňom spoločnosti je rodina, a tento film ukazuje, ako rýchlo vie byť ohrozená, keď vonku zúri vojna. Film sleduje osudy mladých slovenských záchranárov, ktorí sa rozhodli zapojiť do najväčšej bojovej operácie v moderných dejinách, veľkú bitku o hlavné mesto samozvaného kalifátu Mosul. Ďalšími hrdinami filmu sú dvaja jezídi z iracko-sýrskeho pohraničia Sindžár, kde Islamský štát spáchal genocídu. Kým oni sa zúfalo snažia dostať rodiny do bezpečia, Oliver a Matej tie svoje dobrovoľne opúšťajú, a riskujú životy, pri výkone svojej profesie...
Foto: FILMTOPIA

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.