Bitka o Sevastopoľ (Rusko-Ukrajina 2015)

bitka o sevastopolБитва за Севастополь / Незламна
110 minút.
Scenár: Maxim Budarin, Maxim Dankevič, Leonid Korin, Sergej Mokrickij , Jegor Olesov. Réžia: Sergej Mokrickij. Kamera: Jurij Korol. Strih: Viktor Onysko. Hudba: Jevgenij Galperin. Účinkujú: Jevgenij Cyganov, Julija Peresild, Nikita Jefremov, Valentin Kasjan, Sergej Radčenko, Anna Adamovič, Dmitrij Lalenkov, Nikolaj Boklan, Vitalij Lineckij, Alla Sergijko, Vladimir Zadněprovskij, Nikita Tarasov, Zaza Čanturija, Joan Blackham a ďalší.
Slovenská premiéra 1. septembra 2016
Napriek napätým rusko-ukrajinským vzťahom sa časť filmárov dokáže dohodnúť a nakrúcať spolu filmy. Vlani v Berlíne zaujala pochmúrna rusko-ukrajinská dystopia Pod elektrickými oblakmi podľa scenára Jegora Olesova. Ten je aj spoluautorom predlohy pre vojnovú životopisnú drámu o legendárnej ostreľovačke Ľudmile Pavličenkovej, ktorá pri obrane Odesy a Sevastapoľa zastrelila vyše tristo nepriateľských nemeckých a rumunských vojakov. Mladú ženu využila propaganda, Stalin ju poslal aj do Spojených štátov, kde ju ako hrdinku prijal prezident a spriatelila sa s jeho manželkou Eleonore Rooseveltovou. O Ľudmilinom živote, vzťahu s rodičmi, o jej láskach i sklamaniach je netradičný rusko-ukrajinský vojnový film.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.