Beatrice (Francúzsko 2017)

BeatriceSage femme
Dráma, 117 minút
Scenár a réžia: Martin Provost. Kamera: Yves Cape. Strih: Albertine Lastera. Hudba: Grégoire Hetzel. Hrajú: Catherine Deneuve, Catherine Frot, Olivier Gourmet, Quentin Dolmaire, Mylène Demongeot, Pauline Etienne, Pauline Parigot, Jeanne Rosa, Karidja Touré, Jisca Kalvanda, Fayçal Safi, Nicolas Grandhomme, Sébastien Chassagne a ďalší.
Slovenská premiéra: 18. januára 2018
Claire Breton (Catherine Frot), žena v strednom veku, pracuje ako pôrodná asistentka. Zmyslom jej života je oddanosť práci a pomoc iným. Napriek tomu nie je jej život prechádzkou ružovým sadom. Pôrodnicu majú čoskoro zatvoriť a Claire odmieta nastúpiť do novej, ktorú považuje za „továreň na deti“. Ani v osobnom živote sa jej nedarí – je sama a syn Simon (Quentin Dolmaire) si čoraz väčšmi hľadí svojej priateľky Lucie (Pauline Parigot), s ktorou chce založiť rodinu. A v tom okamihu sa na scéne objaví Béatrice Sobo dite Sobolevski(Catherine Deneuve), bývalá milenka Clairinho zosnulého otca. Excentrická, zmyselná, pompézna. Žena, ktorá v Claire vzbudzuje hrôzu a je naozaj tou poslednou osobou, s ktorou by chcela mať niečo spoločné. Béatrice jej však čoskoro prezradí, že má rakovinu mozgu a nemá nikoho, na koho by sa v tejto situácii obrátila. Ako sa Claire zachová? Zvíťazí jej zmysel pre povinnosť? Alebo dá prednosť vlastným citom a vnútornému postoju? Skvelá snímka s vynikajúcimi výkomni oboch protagonistiek sa zaoberá otázkou zmyslu pre povinnosť, láskou (i neláskou) k blížnemu a schopnosťou pochopiť a porozumieť ľuďom, nech sú akokoľvek odlišní.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.