Black Mass: Špinavá dohoda (USA 2015)

black massBlack Mass
123 minút.
Scenár: Mark Mallouk, Jez Butterworth. Réžia:  Scott Cooper. Kamera: Masanobu Takayanagi. Strih: David Rosenbloom. Hudba: Tom Holkenborg. Účinkujú: Johnny Depp, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson, Juno Temple, Kevin Bacon, Jesse Plemons, Peter Sarsgaard, Corey Stoll, Sienna Miller, Adam Scott, Julianne Nicholson, Rory Cochrane, W. Earl Brown, James Russo a ďalší.
Slovenská premiéra 19. novembra 2015
Johnny Depp vo svojej prvej vyložene zápornej role – a v druhej úlohe inšpirovanej skutočnými udalosťami i osobami hrá Jamesa “Whiteyho” Bulgera, brata vplyvného senátora Billyho Bulgera (Benedict Cumberbatch), gangstra z Bostonu, ktorý síce naoko spolupracoval s FBI, ale v skutočnosti si tri desaťročia upevňoval moc, potláčal „konkurenciu“ a získaval beztrestnosť. Od roku 1975 vodil FBI za nos, ba získal agenta Charlesa McGuireho (Kevin Bacon) na svoju stranu. Keď sa všetko prevalilo, utiekol a dvanásť rokov bol jednotkou na zozname hľadaných zločincov. Zatkli ho v roku 2011 a o dva roky ho usvedčili z jedenástich vrážd, vydierania, obchodu s narkotikami, zločinného sprisahania... Americké súdy ho odsúdili na dva doživotné tresty plus päť rokov. Scott Cooper podľa jeho osudov nakrútil svoj tretí film.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.