Hry o život: Drozdajka - 1. časť (USA 2014)

drozdajka 1 047 resizeHry o život: Drozdajka - 1. časť (USA 2014)
The Hunger Games: Mockingjay - Part I
125 minút.
Scenár: Peter Craig, Danny Strong. Réžia: Francis Lawrence. Kamera: Jo Willems. Strih: Alan Edward Bell, Mark Yoshikawa. Hudba: James Newton Howard. Účinkujú: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Willow Shields, Sam Claflin a ďalší.
Slovenská premiéra 20. novembra 2014
Hoci literárna predloha Suzanne Collinsovej má len tri knihy, v kine sa dá speňažiť aj viackrát. Francis Lawrence, ktorý režíroval aj adaptáciu predchádzajúcej časti Skúška ohňom, prvú dvojhodinovú časť záverečného príbehu Drozdajka nakrútil digitálne v Georgii, Massachusetts, Los Angeles, Berlíne a Paríži. Rozpočet na celú adaptáciu (obe časti) bol štvrť miliardy dolárov. Predchádzajúce dva filmy na vstupnom do kín utŕžili vyše jeden a pol miliardy. Výslednú podobu filmu ovplyvnila smrť Philipa Seymoura Hoffmana, lebo tvorcovia sa rozhodli nezveriť jeho rolu inému hercovi, ale využiť už nakrútený materiál, čo si vyžiadalo aj úpravy scenára. Záver série Drozdajka – 2. časť sa do kín odstane o rok.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.