Ida (Poľsko-Dánsko 2013)

IDA fotos3 resizeIda (Poľsko-Dánsko 2013)
82 minút.
Scenár: Pawel Pawlikowski, Rebecca Lenkiewicz. Réžia: Pawel Pawlikowski. Kamera: Ryszard Lenczewski, Lukasz Zal. Strih: Jaroslaw Kaminski. Hudba: Kristian Selin Eidnes Andersen. Účinkujú: Agata Trzebuchowska, Agata Kulesza, Dawid Ogrodnik, Joanna Kulig, Jerzy Trela, Mariusz Jakus, Adam Szyszkowski, Arturo Janusiak, Halina Skoczynska, Anna Grzeszczak a ďalší.
Slovenská premiéra 11. septembra 2014
Ceny z festivalov v Toronte, Gijone, Londýne i Varšave zdobia drámu britského režiséra poľského pôvodu Pawla Pawlikowského, ktorý sa ňou po 30 rokoch vrátil do rodného Poľska. Osemnásťročná novicka Anna musí predtým, ako sa stane mníškou, navštíviť svoju jedinú žijúcu príbuznú – tetu Wandu, o ktorej  dosiaľ netušila. Bývalá zapálená komunistka a sudkyňa z monstrprocesov v 50. rokoch posielala na smrť kňazov a odporcov režimu. Stretnutie nasmeruje Annu na cestu za odkrytím rodinného tajomstva, ktoré sa týka i jej vlastného života.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.