Zomrel herec Treat Williams

Treat WilliamsV pondelok 12. júna 2023 zomrel vo veku 71 rokov americký herec Treat Williams, ktorý vošiel do povedomia divákov vďaka slávnemu muzikálu Vlasy. Túto správu potvrdila pre médiá jeho rodina, pričom osudným sa mu stala nehoda na motorke, ktorá sa udiala v popoludňajších hodinách neďaleko Dorsetu v štáte New York. Okolnosti stále prešetruje polícia, no podľa policajného hlásenia ho prehliadol vodič odbočujúceho vozidla a po prevoze do nemocnice už bol vyhlásený za mŕtveho.

Samotný herec sa narodil 1. decembra 1951 v Connecticute. Na vysokej škole sa síce spočiatku venoval americkému futbalu, no práve tam sa rozhodol nasledovať kariéru herca. Prvú veľkú rolu si pripísal na divadelných doskách v muzikále Pomáda, kde stvárnil hlavnú postavy Dannyho Zuka. Neskôr si zahral i v ďalšom muzikále Over Here! v tom istom roku sa prvýkrát objavil pred kamerou vo filme Deadley Hero (1975). Ďalej nasledovali roly v známych snímkach Orol pristávaMaratónec (1976) či vo vojnovej komédii Stevena Spielberga 1941 (1979). V tom istom roku si však pripísal i svoju prelomovú úlohu a to vďaka spomínanému muzikálu Vlasy režiséra Miloša Formana. Tá mu dokonca vyniesla nomináciu na Zlatý glóbus pre novú hviezdu roka.

Krátko sa inak mihol v slávnom sci-fi Star Wars: Epizóda V - Impérium vracia úder (1981), kde ho však väčšina fanúšikov zrejme ani neregistrovala. Následne si taktiež zahral v policajnom filme Pán veľkomesta (taktiež 1981), v mafiánskom opuse Sergia Leoneho Vtedy v Amerike, či thrilleri Okamih záblesku (oba 1984). Pamätať si ho môžete aj z filmov Čo robiť v Denveri, keď je človek mŕtvy (1995), Stratení v mori (1999), Chobotnica (1998), Hollywood Ending (2022) alebo 127 hodín (2010). Venoval sa i televíznej tvorbe, kde stvárnil postavy v seriáloch Everwood, Biele goliere, Chicago Fire alebo Mesto patrí nám. V priebehu svojej kariéry si pripísal tri nominácie na Zlatý Glóbus (spomínané Vlasy, Pán veľkomesta a televízna Električka zvaná túžba, 1984) a jednu nomináciu na Emmy Awards (Nočná šichta, 1996). Ženatý bol iba raz a s manželkou Pam Van Sant vychoval dvojicu detí, syna Gilla a dcéru Ellie.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.