Zomrela bývalá filmová hviezda Raquel Welch

Raquel WelchVo veku 82 rokov zomrela 15. februára 2023 po krátkej chorobe známa herečka Raquel Welch, ktorá bola svojho času považovaná za jednu z najkrajších žien na svete. O tejto smutnej správe informoval jej manažér, pričom herečka naposledy vydýchla vo svojom dome v Los Angeles. Bola i držiteľkou Zlatého Glóbusu a priebehu svojej kariéry si pripísala na konto množstvo výrazných úloh.

Raquel Welch, vlastným menom Jo Raquel Tejada, sa narodila v Chicagu 5. septembra 1940 ako dcéra bolívijského otca a anglickej matky. V mladosti pracovala ako servírka, no neskôr sa dala na dráhu modelky, odkiaľ prešla až k filmu. Na veľkom plátne sa prvýkrát objavila v roku 1964 v snímkach A House Is Not a Home a Elvis Presley: Roustabout. Na prielom však nemusela čakať dlho a už o dva roky na to sa jej podarilo upútať vďaka dobrodružnému sci-fi Fantastická cesta (1966), nasledovanom ďalšou klasikou One Million Years B.C. (taktiež 1966).

Tento úspech jej naplno otvoril brány Hollywoodu a samotná herečka sa pevne chopila svojej šance. Zahrala si vo filmoch ako Okúzlený (1967), Bandolero! (1969) či Hannie Caulder (1971) až kým sa neobjavila v ďalšej z adaptácií slávneho románu Alexandra Dumasa Traja Mušketieri (1973). Ten jej vyniesol i Zlatý Glóbus pre najlepšiu herečku v komédii alebo muzikále. Neskôr si zahrala i v známej akčnej komédii Zviera (1977), následne sa však začala ďaleko viac venovať televíznej scéne. V roku 1988 sa dočkala i druhej druhej nominácie na Zlatý Glóbus (televízna dráma Right to Die), tú však už nedokázala premeniť na víťazstvo.

Na sklonku kariéry sa už objavovala iba v menších, respektíve epizodických rolách a to aj v rámci seriálovej produkcie. Jej posledným filmom bola komédia Ako sa stať zlatokopom (2017) s Eugeniom Derbezom a Salmou Hayek. Samotná herečka bola štyrikrát vydaná - prvýkrát si zobrala za muža Jamesa Welcha ešte v roku 1959 a jej posledným manželom bol Richard Palmer, s ktorým sa rozviedla v roku 2004 po piatich rokoch manželstva. Zanechala po sebe dvojicu detí - syna Damona a dcéru Tahnee, ktorá sa dala taktiež na dráhu modelky a herečky.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.