Zomrela Olivia Newton-John z Pomády

olivia newton johnV pondelok 8. augusta 2022 zomrela vo veku 73 rokov austrálska herečka, speváčka a tanečníčka Olivia Newton-John, ktorú preslávil muzikál Pomáda. Naposledy vydýchla v ranných hodinách na svojom ranči v južnej Kalifornii. Túto informáciu uviedla na sociálnych sieťach jej najbližšia rodina. Príčinou úmrtia bola rakovina prsníka, ktorá sa jej znova vrátila v roku 2017.

Olivia Newton-John sa narodila 26. septembra 1948 v britskom Cambridgi. Keď mala šesť rokov, jej rodina sa presťahovala do Austrálie. Tam sa i začala kariérne presadzovať ako speváčka, hoci prvý sólový album If Not for You vydala až v roku 1971. To už mala za sebou aj skúsenosti s filmovou scénou, kde si debut odbila muzikalom Funny Things Happen Down Under (1965) a následne zažiarila v ďalšom muzikáli Toomorrow (1970). Celosvetovú slávu však nadobudla až v roku 1978 vďaka účinkovanie vo filmovej adaptácii muzikálu Pomáda, kde stvárnila partnerku Johna Travoltu.

Z ďalších snímok, kde sa objavila, spomeňme Xanadu (1980), Nebeský pár, kde si zopakovala spoluprácu s Travoltom (1983), Manželské etudy (1988), Život k ničomu (2000) či Bláznivá jazda (2011). Objavovala sa i v televíznych filmoch a za zmienku stojí aj účasť v oceňovanom seriáli Ryana Murphyho Glee. V priebehu svojej hudobnej kariéry inak predala viac než 100 miliónov albumov, je štvornásobnou držiteľkou Grammy Award a veľkú časť svojho života zasvätila verejnému boju proti rakovine. Za túto činnosť jej bol dokonca v roku 2020 udelený Rád britského impéria.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.