Zomrela československá seriálová legenda Hana Maciuchová

Hana MaciuchováHana Maciuchová, ktorú môžu diváci poznať i vďaka kultovému dietlovskému seriálu Nemocnica na okraji mesta, zomrela v utorok v Olomouci po dlhej a vážnej chorobe. Konkrétne išlo o rakovinu, ktorej už táto hviezda v minulosti úspešne vzdorovala, no tentokrát svoj boj, bohužiaľ, prehrala.

Hana Maciuchová sa narodila v Šternberku pri Olomouci v roku 1945. Od mala ju tiahlo k umeniu a nakoniec sa rozhodla pre štúdium na Divadelnej fakulte Akadémie múzických umení v Prahe. Ešte behom svojho štúdia sa začala angažovať v divadle, kde neskôr získala prvý profesionálny angažmán. V divadelných hrách sa realizovala dlhší čas, pričom prvú filmovú rolu si odbila až v roku 1964, vďaka snímke Organ. Do podvedomia divákov ju však razantne katapultovali až Krkonošské pohádky, kde stvárnila postavu sebavedomej Anče. Okrem už spomínanej Nemocnica na okraji mesta účinkovala i v seriáloch Chalupári, Žena za pultom, mihla sa aj v 30 prípadoch majora Zemana. Z filmov stoja za zmienku napríklad Lucie, postrach ulice, či Samotári, no zďaleka najviac sa angažovala v seriálovej tvorbe. Posledné roky sa však pre kamerami objavovala iba zriedkavo. Počas svojho života sa venovala i dabingu a pôsobila aj ako pedagogička na konzervatóriu.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.