Zomrel slovenský herec Štefan Kožka

stenfan kozkaVo veku 66 rokov naposledy vydýchol známy slovenský herec Štefan Kožka. Možnou príčinou ochorenia bolo respiračné ochorenie koronavírus-2, nakoľko bol práve naň bol v posledných dňoch života pozitívne testovaný a mal ťažký priebeh choroby.

Pre TASR potvrdila správu o jeho úmrtí potvrdila Ingrid Fašiangová, generálna riaditeľka bratislavského Divadla Nová scéna. Štefan Kožka sa narodil 11. augusta 1954 v Trenčíne ako najmladší z troch detí. Herectvu sa venoval už od základnej školy, nakoľko práve tam začal navštevovať dramatický súbor. Neskôr sa presťahoval do Bratislavy, pričom klasickým divákom bol známy hlavne vďaka viacerým televíznym a filmovým projektom. Okrem toho sa však realizoval aj na divadelných doskách, kde pracoval i ako režisér. Účinkoval napríklad v kriminálnej komédii Šialené nožničky (2010), v komédii Figaro sem, Figaro tam (2011), či v pôvodnom slovenskom muzikáli Mata Hari (2013). Ako režisér pracoval na muzikáloch Hair (2003), Muzikálový sen (2011), alebo Cigáni idú do neba (2012)

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.