Zomrel najslávnejší Bond, herec Sean Connery

SeanConneryHerecký veterán Sean Connery zo škótskeho Edinburghu zomrel vo veku 90 rokov vo svojej rezidencii na Bahamách. O tejto smutnej udalosti informovala verejnosť najbližšia rodina a súbežne s ňou i britská filmová spoločnosť Eon Productions, stojaca hlavne za filmami o Jamesovi Bondovi. 

Podľa slov jeho syna sa už dlhšiu dobu necítil dobre, no umrel v spánku a za prirodzených okolností. Jeho herecká kariéra sa začala odvíjať pozvoľna a chvíľu mu trvalo kým sa presadil medzi náročnou konkurenciou. Koncom päťdesiatych rokoch sa mu predsa len podarilo trochu viac etablovať v tomto odvetví, no život mu definitívne zmenil až vyhraný konkurz na agenta 007, Jamesa Bonda. Connery vyložene zažiaril v prvom dieli tejto špionážnej série s názvom Dr. No a túto úlohu si celkovo vyskúšal až sedemkrát - raz dokonca i v neoficiálnej bondovke s názvom Nikdy nehovor nikdy.

Jeho kariéru však rozhodne nedefinovala iba jedna rola. Práve naopak. Stačí si spomenúť na poirotovskú Vraždu v Orient exprese, oceňovanú drámu Muž, ktorý chcel byť kráľom, adaptáciu slávnej knihy Umberta Ecca Meno ruže, kriminálku Neúplatní od Briana De Palmu, tretí diel dobrodružnej série Indiana Jones s podtitulom Posledná krížová výprava, či akčný thriller Skala od Michaela Baya. Práve spomínaní Neúplatní mu vyniesli v roku 1987 i jeho jediného hereckého Oscara, no za svoj obrovský prínos filmovej tvorbe bol o trinásť rokov neskôr povýšený britskou kráľovnou do šľachtického stavu. Ani jemu sa síce nevyhýbali slabšie snímky a k ním, bohužiaľ, patrila aj Liga výnimočných, ktorou sa v roku 2003 rozlúčil s hraním pred kamerou. Jeho odkaz to však nijak nepoškvrnilo a do dnešného dňa patrí k pravidelným víťazom ankiet o najlepšieho predstaviteľa Jamesa Bonda. Svet skrátka opustila mimoriadne výrazná osobnosť, ktorá za sebou zanechala nezmazateľnú stopu.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.