Film Pomaľované vtáča sa nakrúca aj na Slovensku

Pubesreslogo resizeV Mlynskej doline bolo rušno. V týchto dňoch sa tam nakrúcali scény k filmu Pomaľované vtáča režiséra Václava Marhoula. Účinkuje v ňom americký herec nemeckého pôvodu Udo Kier (Epidemic, Armageddon, Blade, Virus 1.0, ale i väčšina filmov režiséraLarsa von Triera). Režisér si okrem iného pochvaľoval spoluprácu s hercom a vyjadril sa, že s takým profesionálom ešte nepracoval.

V snahe uchrániť svoje dieťa pred vyhladzovaním Židov, posielajú ho rodičia k príbuznej na vidiek kdesi vo východnej Európe. Chlapcova teta však nečakane umiera, a tak je dieťa nútené vydať sa na cestu a pretĺkať sa samo divokým a nepriateľským svetom, v ktorom platia len miestne pravidlá, predsudky a povery. Snahu chlapca o doslova fyzické America resizeprežitie vystrieda však po vojne iný boj. Pomaľované vtáča je hlboko dramatický príbeh o bezprostrednom vzťahu medzi hrôzou a krutosťou na jednej strane a nevinnosťou a láskou na strane druhej. Hoci literárna predloha spôsobuje od svojho prvého vydania v roku 1965 silné kontroverzie, získala svetový ohlas a mnoho prestížnych literárnych cien. Pomaľované vtáča je prvým románom jedného z najvýznamnejších a najvýraznejších svetových spisovateľov minulého storočia Jerzyho Kosińského, autora románov Bol som pri tom a Pinball.

Klier resizeProjekt, pri ktorého príprave je spoločnosť PubRes od jeho začiatku, t. j. od momentu, keď sa Václavovi Marhoulovi (scenár, réžia a jeden z producentov filmu) podarilo v roku 2010 získať opciu na sfilmovanie tejto výnimočnej knihy, ktorá bola preložená do desiatok jazykov po celej planéte. Pomaľované vtáča bude po realizačnej stránke v mnohých ohľadoch výnimočným filmom, čo dokazuje nielen odhadovaných 105 nakrúcacích dní, ale aj rozhodnutie nakrútiť ho čiernobielo, vo formáte Cinemascope a na 35 mm negatív.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.